Erotikus meglepetés várta Viktor Janukovics ellenzéki vezetőt a hétvégi ukrán elnökválasztáson: a Femen akciócsoport tagjai félmeztelenül tiltakoztak, mellüket mindössze egy zöld kereszt takarta.

Erőszakkal kellett kivezetni a militáns „Femen” akciócsoport tagjait a hétvégi ukrajnai elnökválasztásról, ugyanis derékig meztelenre vetkőzve tiltakoztak a kamerák előtt. A fiatal nőkből álló aktivisták csupasz melleikre zöld keresztet ragasztottak, és magasba emelt táblákkal kiabáltak a nézőközönségnek:

„Elég volt az ország zaklatásából!”, „Tönkreteszitek a demokráciát!” – skandálták az urnák előtt, Viktor Janukovics ellenzéki vezető szavazókörzetében.

A helyszínt véletlenszerűen választották ki az aktivisták – derült ki az Interfax hírügynökség információi alapján a manna.ro-ból. A nők a jelenlegi kormányfőt, Julija Timosenkot is szerették volna meglepni mutatványukkal, de mivel az a szavazókörzet nem Kijevben található, erről a tervükről letettek. Az akciócsoport tagjait rendzavarás miatt letartóztatták.