Rio de Janeiróban megkezdődött a világ leghíresebb karneválja. Köszönhetően brazil modellpasijának feltűnt Madonna, de megnézte a szambaiskolásokat a részegen bukdácsoló Paris Hilton is. Uruguayban spórolnak az anyaggal, a németek a hideg miatt inkább politizálnak, a spanyolok megmentik az európaiak becsületét. Karnevál-körkép.

Újból beköszöntött a karneváli hangulat, így nem tehettünk mást, mint összegyűjtöttünk néhányat a legdögösebb fellépők közül. A riói, uruguayi, német és spanyol felvonulók természetesen teljesen különböző módon ünnepelnek, de a dekoltázsok és a celebek nem maradhattak el.

A karneváli hangulatra természetesen a celebek is kíváncsiak voltak. Bár idén nem jelentek meg sokan a Rió de Janeirói felvonuláson, a nagy nevek kárpótolhatták a közönséget. Köszönhetően brazil barátjának, nem meglepő, hogy Madonna és kis családja is tiszteletét tette az eseményen, de feltűnt a korábban még részegen botladozó Paris Hilton, Gerard Butler, Hugh Jackman illetve Beyoncé is.

Kattintson a képekért!

Euorópában is karneváli időszak van, azonban a hideg télnek köszönhetően lényegesen kevesebb olyan felvételt találtunk, ahol egy szál semmiben ropnák a népek. Ezek után nem is csoda, ha Franciaországban és Németországban a politikára terelődött a figyelem, és így megtekintehttük a Angela Merkel félmeztelen szobrát is.

Míg az európai karneválok – kivétel persze Spanyolország – visszafogottak voltak, addig azért Uruguayban szintén megadták a módját a táncos felvonulásnak. A február hatodikán Montevideóban megrendezett Llamadason véleményünk szerint még kevesebb anyagot használtak fel a táncosok jelmezéhez, mint Rió de Janeiróban, de valószínűleg ez lett a legutolsó dolog, amiért bárki is kihagyta volna az idén új helyszínen megrendezett felvonulást.