Egy felbőszült férj rontott be még júliusban egy kaliforniai fogászati rendelőbe, hogy megölje feleségét, és a támadásban megsebesítette a rendelő több dolgozóját is. Lydia Carranza orvosai szerint valószínűleg D-s mellimplantátumainak köszönheti, hogy életben maradt, mivel azok annyira lelassították a rá kilőtt lövedéket, hogy nem okozott halálos sérüléseket.

Egy fegyveres férfi, Jaime Paredes még 2009 júliusában berontott egy Beverly Hills-i fogászatra, hogy megölje a volt feleségét, miután felháborította a válásuk eredménye - írja a Telegraph. A férfi félautomata fegyverével megölte a feleségét, és megsebesítette Lydia Carranzát is, aki szintén a rendelőben dolgozott. Mindössze néhány méter távolságból tüzelt rá. A támadó gyomron lőtte a meggyilkolt nő bátyját is, aki szintén a rendelőben dolgozott.

A dühös férj először Carranza karját találta el, aki a lövés után úgy tett, mintha meghalt volna, de nem sikerült átvernie támadóját. Paredes közelebb lépett hozzá, és egyenesen a szívére célozva tüzelt. "Nem tudtam, hova nézzek vagy mire gondoljak. Csak nedvességet éreztem a mellkasomnál. Azt hittem, meg fogok halni" - nyilatkozta a nő a Los Angeles Timesnak.

Szakértők szerint Carranza csak azért élte túl a támadást, mert D-s szilikonmellei annyira lelassították a golyót, hogy az nem tudott halálos sérüléseket okozni. "Szerencsés nő. A golyó darabjai milliméterekre álltak meg a szívétől és más, létfontosságú szerveitől. Ha nem lenne implantátuma, talán nem is élne" - nyilatkozta a Los Angeles Timesnak Ashkan Ghavani sebész.

Ghavani feltételezését megerősítette Scott Reitz fegyverszakértő is, aki 30 éven keresztül dolgozott a Los Angeles-i rendőrségnek. "A józan ész azt diktálja, hogy bármilyen tárgy, ami egy lövedék és a célpontja közé kerül, és lassítja a lövedéket, az a célpont hasznára válik. És mivel egy sós implantátum olyan, mint egy nagy nyomású, sós vizzel telt zsák, valószínűleg nagyobb ellenállást fejt ki, mint a sima hús. Persze nem azt akarom mondani, hogy a mellműtét olyan, mint a golyóálló mellény, úgyhogy azért ne nagyobbítsák meg a mellüket, hogy ezzel védekezzenek a becsapódó lövedékek ellen" - nyilatkozta Reitz.

A támadásban megsérült implantátum cseréjét Carranza plasztikai sebésze ingyen vállalta, a támadó férfit óvadék nélkül tartják előzetesben, ahol a tárgyalását várja. Gyilkossággal és előre megfontolt gyilkossággal vádolják.