Kedden reggel holtan találták otthonában a BBC egyik műsorvezetőjét, Kristian Digbyt, aki a feltételezések szerint David Carradine-hez hasonló módon, önkielégítés közben megfulladt.

A BBC To Buy of Not To Buy című műsorának 32 éves műsorvezetőjét, Kristian Digbyt kedden reggel holtan találták meg kelet-londoni otthonában – írja a The Sun. A legvalószínűbb feltételezések szerint a műsorvezető önkielégítés közben fulladt meg. A helyszínre kiérkező rendőrök a halálesetet megmagyarázhatatlannak minősítették, de az öngyilkosságot kizárták.

Egyelőre még tartanak a vizsgálatok, ezért a rendőrök nem is mondanak semmi biztosat. "A férfit a helyszínen halottnak nyilvánították, a családot értesítették. A nyomozók még dolgoznak" – nyilatkozta a lapnak a rendőrség egyik képviselője.

"Teljesen összetörtem. Nagyon tehetséges műsorvezető, szeretetreméltó fickó volt" – nyilatkozta Digby halála után a menedzsere, Jo Wander.

"Kristiant mindenki szerette, nagyon tehetséges műsorvezető volt. Minden műsorába energiát és melegséget vitt. Részvétünket fejezzük ki a családja felé" – adta ki közleményben a BBC.

A műsorvezető halála kapcsán megszólaltak a szomszédjai is, akik elmondásuk szerint Digbyvel a lakóközösségük mozgatórugóját vesztették el. "Lakószervezetet hozott létre, és úgy fogta össze az embereket, ahogy rajta kívül korábban senki sem. Fákat ültetett az utcában, feltakarított. Mindenki a barátja akart lenni" – nyilatkozta egy szomszédja.

Tavaly nyáron David Carradine halálhíre járta be a világot, aki Digbyhez hasonlóan szintén önkielégítés közben fulladt meg, korábban meg Kylie Minogue egykori fiújának, az INXS tagjának, Michael Hutchence-nek ért így véget az élete.

A BDSM kultúra egyik gyakorlata a szexuális élvezet fokozására a fojtogatás, vagyis az agy oxigénelvonása, ami balesetveszélyes technika: ha túl jól sikerül az oxigénelvonás, ájuláshoz és fulladáshoz vezethet.