Egy tévéműsor felvételén rosszul lett Ho Pingping, a világ legkisebb embere, majd a kórházba szállítás után néhány nappal, szombaton meghalt. A feltételezések szerint szívelégtelenség okozta a mindössze 21 éves férfi halálát.

Egy olasz tévéműsor felvételén rosszul lett, majd néhány nappal kórházba szállítása után, szombaton elhunyt a világ legkisebb embere, Ho Pingping – írja a Times Online. A huszonegy éves férfi mindössze 74,6 centiméter magas volt, az eddigi vizsgálatok szerint a halálát szívelégtelenség okozta.

Pingping Kína északi részén, Belső-Mongóliában született, apja elmondása szerint annyira kicsi volt, amikor a világra jött, hogy elfért a szülei tenyerében. A világ legkisebb emberének járó címet 2008-ban kapta meg a Guinnesstől, 2009-ben a könyvet azzal reklámozták, hogy Pingping együtt pózolt néhány fotón a világ legmagasabb emberével, a 246 centiméter magas Sultan Kösennel.

"Ilyen kicsi ember létére hatalmas hatást gyakorolt a világra. Attól a pillanattól kezdve, hogy ránéztem, tudtam, hogy különleges, annyira pimasz volt a mosolya, annyira csintalan volt a személyisége, nem tudtál mit tenni, teljesen elvarázsolt. Mindenki életét felvidította, akivel találkozott, és mindenki meríthetett belőle, aki másnak vagy szokatlannak érzi magát" – nyilatkozta a lapnak Criaig Glenday a Guinness Rekordok Könyve főszerkesztője.

Pingpinget a világ legkisebb fiúja is meggyászolta, aki hamarosan átveszi a szombaton elhunyt férfi után szabadon maradt címet. A világ legkisebb fiúja címet jelenleg a 17 éves nepáli Khagendra Thapa Magar, aki hét hónap múlva tölti be a tizennyolcat, ekkor veheti majd át a címet.

"Szomorúan hallottuk Ho Pingping halálhírét. A kisemberek az egész világon gyászolni fogják majd. Helyi újságírók hívtak fel reggel, ők mondták a rossz híreket. Khagendra is nagyon szomorú lesz, ha megtudja, hogy Ho Pingping meghalt" – mondta a világ legkisebb fiújának apja, Bahadur Rana Magar, mivel a cím következő birtokosa éppen iskolában volt, amikor az IANS emberei keresték.

Khagendra Thapa Magar még Pingpingnél is kisebb, mindössze 50 centiméter magas. A múlt hónapban együtt töltöttek egy hetet Rómában, amikor Pingpinggel egy dokumentumfilmben szerepeltek. "Ho Pingpinget teljesen lenyűgözte, hogy láthatta Khagendrát, nagyon jó viszony alakult ki kettejük között. Ugyanabban a hotelben laktak egy hétig. Együtt ettek, játszottak" - nyilatkozta Khagendra Rapa Magar apja.