Az biztos, hogy Kínában egy 16 éves fiút fejbeszúrtak egy 25 centis késsel. Az viszont nem világos, hogy miért. Az egyik verzió szerint csalt a Counter Strike-ban, a másik szerint nem hagyta, hogy mások csaljanak. A kínai kormány állítólag történetet kreált egy késeléshez, és a számítógépes játékok okozta veszélyekre hívják fel így a fiatalok figyelmét. Ön szerint mi történhetett valójában?

Ön szerint mi történt?

Egy 16 éves fiúra késsel támadtak, miután vitába keveredett néhány fiatallal. Xiao Wei fejébe egy 25 centis kést szúrtak, de a saját lábán ment be a kórházba. Az orvosok szerint kész csoda, hogy életben maradt. Wei egy internet kávézóban dolgozik Misazban. Azt egyelőre nem lehet tudni, mi történt, mivel az esetről többféle híradás is megjelent.

Az egyik verzió szerint a fiúra (akit egyébként néhol 17 évesnek tüntetnek fel) azért támadt rá a szintén fiatalokból álló társaság, mert csalt. A lövöldözős játékban olyan programot használt, melynek köszönhetően átlátott a falakon, így észrevette, ha valaki a közelében volt.

A másik verzió szerint Xiao Wei a megtestesült jóság volt, és a kávézóba érkező csoport kérésének nem tett eleget, nem telepítette fel a csaláshoz szükséges programot a számítógépre. Ezért kirángatták a barátjával együtt az internet kávézóból, megverték őket, és Weit fejbe szúrták.

A The Register oldal szerint könnyen elképzelhető, hogy a kínai kormány ezzel a történettel szeretné felhívni a fiatalok figyelmét a számítógépes okozta játékok veszélyeire, és ezért fordulhat elő, hogy többféleképpen mesélik a tanmesét.

A történet vége mindenesetre mindenhol egyforma. A fiú saját lábán sétált be a kórházba, ahol a vérrel borított feje láttán sokkot kapott az orvos, majd ellátták. Yan Shi-jun agysebész szerint

Weinek óriási szerencséje volt, és annak az esélye, hogy túlélhet egy ilyen támadást, egy a húszezerhez. A kés nem sértett meg egyetlen artériát és agyi ideget sem, várhatóan teljesen felépül, feltéve ha nem kap el semmilyen fertőzést. Az orvos szerint azonban elképzelhető, hogy a sérülés mellékhatásaként epilepsziás tünetek jelentkezhetnek a fiúnál.