Bűnösnek vallotta magát egy bíróság pénteken egy dél-koreai házaspár, akiket azzal vádolnak, hogy halálra éheztették csecsemőjüket, miközben az interneten nevelgettek egy virtuális karaktert. Ügyvédjük azt szeretné elérni, hogy a bíróság enyhítő körülményként vegye figyelembe a házaspár internetfüggőségét. Annak elfogadásával a bíróság fontos precedenst teremtene.

Bűnösnek vallotta magát egy bíróság pénteken egy dél-koreai házaspár, akiket azzal vádolnak, hogy halálra éheztették csecsemőjüket, miközben az interneten nevelgettek egy virtuális karaktert. Az ügyészség öt évig tartó börtönbüntetést kiosztását kérte a bíróságtól a házaspárra, akik augusztusra várják második gyermeküket - írta a CNN.

A házaspár büntetéséről április 16-án döntenek. Pénteki meghallgatásuk csak fél óráig tartott, mindketten bűnösnek vallották magukat gondatlanságból elkövetett emberölés vádjában. Ügyvédjük azt szeretné elérni, hogy a bíróság enyhítő körülményként vegye figyelembe a házaspár internetfüggőségét. Annak elfogadásával a bíróság fontos precedenst teremtene.

A 41 éves férfit, és 25 éves feleségét márciusban tartóztatták le. A házaspár azóta szökésben volt, hogy a 2009 júliusában világra jött gyereküket szeptemberben holtan találták. Az orvosi vizsgálatok kiderítették, hogy a gyerek éhenhalt. A CNN közlése szerint a 2,9 kilogrammal született lány 2,5 kilogrammot nyomott halálakor.

A nyomozók közlése szerint a házaspár a gyerek halálakor egy éjjel-nappal nyitva tartó internetkávézóban játszott egy netes szerepjátékkal. A hatóságok közlése szerint ágyba rakták a csecsemőt éjszakára, majd tíz órán át játszottak.

A házaspár fél napokat is eltöltött a Dél-Koreában népszerű Prius Online nevű internetes szerepjátékkal, és megszállottjai lettek az "Anima" nevű lánykarakternek. Az emlékezetkiesésben szenvedő fiatal lány a játék folyamán folyamatosan fejlődik, és minél többet játszanak vele, annál erősebb lesz, és a játékosok segíthetnek emlékei visszanyerésében.