Hollie Steelt pedofilok zaklatják a Facebook oldalán. A kislány anyja a rendőrséghez fordult, és megpróbálja kitiltani a beteges üzenetet küldőket, de szélmalomharcot vív, mivel akit kitiltott, álnéven visszatér. Nina Steel most már csak akkor engedi netezni lányát, ha ő vagy valaki más is ül mellette a gépnél.

A Britain's Got Talent tehetségkutató műsorban feltűnt, a My Fair Lady egyik betétdalával sikert arató Hollie Steelt brit gyereksztárt pedofilok zaklatják a Facebookon, írja a Sun. A 11 éves kislánynak rengeteg beteg üzenetet küldtek, mióta bekerült a verseny döntőjébe, 37 éves anyja, Nina Steel egyelőre nem engedi egyedül számítógép elé, nehogy ilyen üzenetekkel találja magát szembe.

A kislánynak két férfi írogatott "undorító dolgokat", az anya egyiküket megpróbálta leállítani, ám nem járt túl sok sikerrel. „Az válaszoltam neki: Hollie anyja vagyok, és jelenteni foglak. Iszonyúan dühös vagyok rájuk, az egyiket, amelyik igazán szörnyű volt, be is  jelentettem” - mesélte az asszony, aki szélmalomharcot vív a pedofilokkal. A család egyik barátja megpróbálta letiltani az egyik férfit, aki beteges üzenetekkel bombázta a 11 éves kislányt, az azonban újabb és újabb álneveken mindig visszatér, és nem lehet leállítani.

Az eset egyébként nem számít egyedinek, éppen ezért az aggódó szülők a közösségi oldal üzemeltetőjénél azt szeretnék elérni, hogy legyen egy pánikgomb. Az ötletet a 17 éves Ashleigh Hall édesanyja vetette fel, miután tinédzser lányát a Facebookon keresztül megkörnyékezte, randira hívta, majd megerőszakolta és megölte egy férfi.

A gombbal az ötletgazdák szerint egyből jelezni lehetne egy a gyermekek internetes védelmével foglalkozó szervezetnek, azonban a Facebook nem támogatja ezt az elképzelést. A  Child Exploitation Online Protection Unit (CEOP, egy gyermekek internetes védelmével foglalkozó angol szervezet - a szerk.) főnöke, Jim Gamble szerint ők mindent megtesznek a gyerekekre veszélyt jelenthető szexuális ragadozók kiszűrése érdekében, együttműködnek a hatóságokkal,  és minden egyes oldalon van egy olyan gomb, amivel jelezni lehet a Facebook felé, ha valaki valamilyen kifogásolnivalót talál az adott felhasználó adatlapján vagy tartalmai közt.

Nina Steel azonban továbbra sem talált más megoldást, mint azt, hogy a lánya mellé ül, amikor bejelentkezik a Facebook oldalára, és igyekszik elérni, hogy a kislány ne lássa meg azokat az üzeneteket, melyeket a perverzektől kap. „Mivel Hollie 11 éves, csak akkor engedem meg, hogy ránézzen az internetre, ha vele vagyok” - nyilatkozta az asszony. „Az iskolája támogatja ezt, így nem találkozik velük. Csak megrémülne tőlük” - tette hozzá Steel.