A meztelen felsőtestű nők tiltakozásképp vonultak fel fel Portland főutcáján, mert szerintük igazságtalan a kettős mérce, ami a férfiaknak megenged ilyesmit, nekik meg nem. Azért meg külön meg voltak sértődve, amiért egy rakás pasi tódult oda megnézni a látványosságot, sőt, még fotóztak is a szemetek.

Egy tucat félmeztelen nő vonult fel vasárnap a Maine állambeli Portland belvárosában, hogy felhívják a figyelmet egy, a világ összes nőjét sújtó igazságtalanságra: a meztelen felsőtesthez való egyetemes jogra. Vagyis annak hiányára: míg egy férfi ugyanis bármikor következmények nélkül leveheti az ingét mások előtt, akár a nyílt utcán is, ugyanez egy nő esetében minimum feltűnést kelt.

Ty MacDowell, a felvonulás szervezője a myFOXmaine.com-nak elmondta, azért Portlandben hozta össze a - rendőri felvezetéssel vonuló - tüntetést, mert itt megtehette: Maine államban ugyanis csak a nemi szervek közszemlére tétele számít közszeméremsértésnek. A szervezőnő azon is meglepődött, hogy a felvonulás leginkább férfi nézőket vonzott, sőt egyesek nem átallottak felvételeket is készíteni róluk: "Egyszerűen felháborító, ahogy a férfiak viselkedtek... mindenki idejött nézelődni, mintha csak valami népünnepélyt rendeztünk volna! Pedig nekünk is jogunk volna végigsétálni az utcán anélkül, hogy pasik fotóznának bennünket" - háborog az igazásgtalan kettős mérce ellen a meg nem értett nőjogi aktivista.

A nők meztelen felsőtesthez való jogát egyéb járókelők is kétségbe vonták: sokan azt kifogásolták, hogy egy ilyen szép, napos hétvégén a történelmi városközpont tele van családos kirándulókkal, úgyhogy gyerekek is szemtanúi voltak a közszemlére tett melleknek, ami természetesen felháborító. A gyerekek és a meztelenség összeférhetetlensége általában be szokott válni, ha feljelentésre keresnek indokot, Erykah Badu énekesnőt is ugyanezért idézik be hamarosan, mert egy márciusi gerilla-klipforgatás keretében a dallasi Kennedy-gyilkosság helyszínén dobálta le a ruháit. A portlandi tüntetés viszont rendzavarás nélkül lezajlott, így a szervezők már a következőt tervezgetik.