A 16 éves fiú az ellopott pulóverét fedezte fel egy 19 éves fiún. A számon kért fiú megkéselte a dunaújvárosi tinédzsert, aki a kórházba szállítása után életét vesztette. Kedden délután négykor gyertyás felvonulás indul a gyilkosság helyszínéről, a Bercsényi útról az iskoláig, ahova a meggyilkolt fiú járt.

Halálra késelt egy középiskolás diákot egy 16 éves fiú hétfőn délután, Dunaújvárosban. A városban márciusban több fiatalkorú bűnöző került rendőrkézre, akik gyerekeket raboltak ki, és rettegésben tartották a környéket, de gyilkosság még nem történt. Az önkormányzat gyertyás megemlékezésre hívja az embereket, utána sajtótájékoztatón hívják fel a figyelmet a történtek súlyosságára.

A fiú egy háromfős társasággal autózott, amikor meglátott egy fiút, akin a korábban ellopott pulóverét vélte felfedezni. Odalépett hozzá, számon kérve, hogy került rá a holmi. Ezután került elő a pulóveres fiúnál lévő kés, amivel szúrt. A 19 éves megkéselt fiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítást követően életét vesztette. A helyi kereskedelmi szakközép végzős tanulója volt.

A rendőrök a helyszínen beszerzett adatok és információk alapján, rövid időn belül elfogták a 16 éves késelő fiút. Ellene halált okozó súlyos testi sértés elkövetése miatt indult büntetőeljárás. Az áldozat társaságában lévő két fiút csoportos garázdasággal gyanúsítják a nyomozók – tudta meg a Független Hírügynökség Németh - Kész Mónikától, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

Kedden délután négykor gyertyás felvonulás indul a gyilkosság helyszínéről, a Bercsényi útról az iskoláig, ahova a meggyilkolt fiú járt. A polgármester és a két alpolgármester a rendőrkapitánnyal ezután a dunaújvárosi rendőrség épületében sajtótájékoztatót tart. Ilyen durva eset még nem történt a városban és nem szeretnék, ha a későbbiekben lenne, ezért szervezték a megemlékezést, és a sajtótájékoztatót – mondta a Független Hírügynökségnek Kálmán András, polgármester.

Március elején rövid idő alatt öt fiatalkorú bűnöző került rendőrkézre Dunaújvárosban, akik gyerekeket raboltak ki, és rettegésben tartották a környéket. Nem sokkal korábban egy idős asszonyt vert meg egy fiatal lány nappal az utcán, majd a táskájával elrohant, ellene körözést adtak ki.