85000 fontot, több mint huszonötmillió forintnak megfelelő összeget költött átváltozására a kétgyerekes brit anya, Hollie Henderson, aki hét éven keresztül abba ölte bele minden megtakarított pénzét, hogy pontosan úgy nézzen ki, mint az óriásmellű modell, Jordan. Katie Price-hoz hasonlóan Henderson is boldogan pakolta ki görögdinnye-méretűre műttetett melleit, és ezzel elégedett is volt mindaddig, amíg a modell és férje, Peter Andre el nem váltak: onnantól kezdve ugyanis őt is lecafkázták az utcán. Most azért küzd, hogy másolat helyett újra önmaga legyen.

„A problémák akkor kezdődtek, amikor Jordan és Peter szakított. Piás poharakkal dobáltak meg, lotyónak és cafkának hívtak. Kész rémálom volt” – emlékezett vissza hányattatott sorsára a News of the Worldnek adott interjújában a 32 éves Hollie Henderson. A kétgyerekes anya 2002-ben, azután kezdte megszállottan másolni Katie Price glammodellt, hogy szülés után, meghízva és ápolatlanul férfinek nézték. „Mindig is felnéztem Jordanre, a második gyerekem születése után kifejezetten utáltam magam. Úgy éreztem, ronda és túlsúlyos vagyok" - emlékszik vissza a nő. "Egy alkalommal a Bootsban álltam sorba a pénztárnál, amikor egy nő betolakodott elém. Az eladó rászólt: 'Hé, az a fickó maga előtt következik', én pedig, amikor rájöttem, hogy rám gondolt, teljesen összeomlottam” – idézte fel élményeit Henderson (interjúja ide kattintva tekinthető meg). Az otthon sírdogáló anyukát azonban egy barátnője azzal vigasztalta, szerinte úgy néz ki, mint Jordan - ezzel kezdődött minden.

Mindent lemásolt

Hét év alatt ennyibe került

Hajhosszabbítás: 10000 font (3 millió forint)

Zsírleszívás: 21000 font (6,3 millió forint)

Ajakfeltöltés, smink: 3000 font (kb. 1 millió forint)

Botox: 2500 font (754 ezer forint)

Mellplasztika: 6000 font (kb. 2 millió forint)

Hasfelvarrás: 4000 font (1,2 millió forint)

Barnítóspray: 7500 font (2,2 millió foint)

Öltözködés: 30 ezer font (9 millió forint)

A kétgyerekes anya onnantól kezdve mindent megtett azért, hogy hű másolata legyen az akkor még odaadó anyaként pózoló Katie Price-nak. Elsőként fogyott: edzéssel és diétával négy méretet fogyott, 42-esből 38-assá formálta a testét. Amikor elég pénze lett, 85B-s mellét 85E-sre műttette, majd felvarrattatta a hasát, de persze nem maradt ki a zsírleszívás sem: „Csodásan éreztem magam, onnantól pedig végképp elkapott a gépszíj. Akárhányszor Jordan befestette vagy meghosszabbíttatta a haját, én is megtettem” Miután Katie Price 2003-ban ismét megoperáltatta a mellét, hű testmásolójának, Hendersonnak is át kellett esnie a plasztikai beavatkozáson: keble ezúttal 85H méretű lett. „Visszatért az önbizalmam, repestem az eredménytől. Szexinek éreztem magam” – emlékezett vissza a News of the World hasábjain a brit anya.

Önbizalmát olyannyira sikerült visszanyernie, hogy idővel fotókat küldözgetett magáról reklám- és modellügynökségeknek, akik persze azonnal ráharaptak a Jordan-imitátorra, és Henderson dúskált az állásajánlatokban.2004-ben, amikor Price feltűnt az ITV Celeb vagyok, ments ki innen! című műsorában, a kétgyerekes anya még nagyobb kényszert érzett a tökéletes hasonlóság elérésére. Erre még egy lapáttal rátett, amikor példaképe a műsorban összejött Peter Andréval, és minden a kapcsolatukkal volt tele. Újabb zsírleszívás után Henderson már a melleit is kirakatba tette, majd amikor egy évvel később példaképe újabb konfekcióméreteket fogyott, ő is ezt tette. „Mindent, amin átesett, én is megtettem, Amikor botoxozni kezdte magát, én is hozzáláttam, ha feltöltette az ajkát, én is” – mondta Henderson, aki megjegyezte, szeretett Jordan lenni, manikűröshöz járni, és nem vetette meg a barnítóspray-t sem. „Remek életem volt így, aztán kezdtek felfigyelni rám a pasik, amitől még jobban éreztem magam.”

A nevét is megváltoztatta

Katie Price lányának születése után Henderson még a nevét is megváltoztatta, felvette a glammodell lányának, Princessnek a nevét. Miután a plasztikai sebészeknek köszönhetően már tökéletes hasonmássá vált, munkája és pasija is volt, rájött, hogy mégsem mindig jó Jordannek lenni. Jordan és Peter Andre ugyanis 2009-ben elváltak, a glammodell imidzse pedig ettől kezdve zuhanórepülésbe kezdett, amihez ő maga is aktívan hozzátett. "Egészen addig üzletasszonynak tekintették – és engem is –, de ma már csak egy nagy vicc. Az emberek elkezdtek másképp nézni rám, a tekintetükből kiolvastam, hogy ribacnak tartanak. Mindent elárultak a gúnyos mosolyok. Eljött a pont, amikor már utáltam kimenni a lakásból” – indokolta a visszafordító műtéteket Henderson, aki ezek szerint jóval később kapcsolt, mint a visszaalakulásnak már tavaly nekikezdő hivatalos Jordan-hasonmás, Gabriele Randone.

A kétgyerekes anya jelenleg azon munkálkodik, hogy az összes Jordan-hasonmássági szépészeti beavatkozást eltörölje – persze ismét egy kisebb vagyonért. „Elfogadható külsőt szeretnék, 32 éves vagyok” – mondta a News of the Worldnek, amely a cikk végén azért megemlítette, hogy a Jordan-hasonmásságból eszmélő nő jelenleg igazságügyi orvosszakértőnek tanul, hogy segíthesse a rendőrség munkáját.