A 47 éves Tanya Barnes éppen egy ismerősénél volt látogatóban, amikor a barátja egyik pitbullja rátámadt. Az asszony életét végül a tulajdonos és a másik kutya mentette meg. Az asszony orvosa szerint Barnes elképesztően szerencsés, hogy túlélte, és pár operációt követően valószínűleg teljesen fel is gyógyul majd.

Az orvosa szerint csak a csodának köszönhető, hogy egy Columbia államban élő asszony túlélt egy kutyatámadást – írja a WDAM. A 47 éves, Hattiesburgben élő Tanya Barnes 13 éves fiával éppen a család egy ismerősénél volt látogatóban, amikor a férfi egyik pitbullja rátámadt. „A barátomnak el kellett mennie a mellékhelyiségbe. Amikor elindult, a kan lemászott a kanapéról, hogy kövesse, de ahogy lekászálódott, véletlenül rálépett a kölyökre, ami természetesen felnyikkant” – idézte vissza Barnes, mi váltotta ki a támadást. A nő ekkor egyébként egyedül volt a szobában az állatokkal, mivel fia közben átment a szomszédba. "Nem is láttam, ahogy a nőstény kutya felém mozdul, gyors volt, mint egy csörgőkígyó. Csak az erejét éreztem, ahogy elkapta a fejem, az alsó állkapcsa a számban volt, a felső pedig a szemem alatt, és csak tépte és rázta a fejem. Az egyik foga ide vájódott be a szemem sarkába" - mutatja a vele készült interjúban a kamerának.

A nő emlékei szerint a támadás körülbelül harminc másodpercig tarthatott, és az vetett neki véget, hogy az állatok tulajdonosa felfigyelt a sikoltozására, és a kan kutya segítségével le tudta szedni róla a nőstényt. "Próbálta letépni rólam a kutyát, miközben a kan felugrott a kanapéra, ahol előtte is ült, és megmentette az életem. Ő szedte le rólam a kutyát, a mellső mancsán még mindig ott a nyoma, hogyan próbálta leválasztani rólam a nőstényt."

Az asszony még maga hívta a mentőket, de aztán elájult. „Semmire nem emlékszem egészen addig, hogy magamhoz térek a kórházi ágyon, aminek a végénél ott áll dr. Penicula és azt mondja, minden rendben zajlott ” – tette hozzá a nő.

Dr. Rick Pecunia, a hattiesburgi klinika plasztikai sebésze kiemelte, hogy Barnes „hihetetlenül szerencsés, hogy egyáltalán életben van". "Az ilyen sérülések esetében pár centiméter vagy milliméter is nagyon sokat számít a végkimenetel szempontjából" - fogalmazott az orvos, aki szerint a műtét komplikációk nélkül zajlott, és az asszony teljesen felgyógyul majd. Tanya Barnest eddig kétszer műtötték, és orvosa szerint valószínűleg további beavatkozásokra is szükség lesz.

A hivatalos szervek egyelőre még nem döntöttek arról, hogy mi legyen a kutyák sorsa, és az sem dőlt el még, hogy vádat emelnek-e a gazdájuk ellen. Az asszony szerint a kant nem kellene elaltatni, mert őt csak a szuka támadta meg. A pitbullokat jelenleg a Marion megyei seriffhivatalban tartják fogva.