A nőnek két évébe került meggyőznie az orvosokat arról, hogy komoly baja van, de ekkor már késő volt a kefe nyele beágyazódott a medencéjébe, és a harmadik műtéti próbálkozást már nem bírta a szervezete, és elvérzett. A 35 éves Cindy Corton férje beperelte a feleségét kezelő első kórházat, ahonnan annakidején pár fájdalomcsillapítóval küldték haza.

Egy 35 éves, egygyerekes brit asszony belehalt abba, hogy hiába bizonygatta, az orvosok nem hitték el neki, hogy egy vécékefe nyelének 15 centis darabja fúródott a fenekébe. A lincolnshire-i Sleafordban élő Cindy Corton még 2005-ben szerezte a bizarr sérülést, amikor egy barátjánál részegen elesett a fürdőszobában. Az asszonyt akkor ugyan meg is röntgenezték, de az orvosok ennek ellenére sem vették észre a vécékefe-nyelet.

Az asszonynak ezután állandó fájdalmai voltak, mégis két évébe került, hogy meggyőzze az orvosokat arról, hogy a recézett műanyag nyél a testében van. Ekkorra azonban a műtét, ami korábban egyszerű rutinbeavatkozás lett volna, már komoly kockázatokkal járt, ugyanis a nyél beágyazódott az asszony medencecsontjába - írja a Sun.

Fájdalomcsillapítóval küldték haza

2007 júniusában Corton két sikertelen műtét után beleegyezett, hogy ismét megoperálják. Az asszony tudta, hogy a beavatkozás rendkívül kockázatos, akár végzetes kimenetelű is lehet, fájdalmai azonban ekkorra már elviselhetetlenek voltak. Harmadik műtéte 10 órán keresztül tartott a notthinghami Queens Medical Centre-ben, ám végül a műtőasztalon vérzett el.

Férje ezután beperelte azt a kórházat, ahová felesége először fordult, és ahonnan néhány fájdalomcsillapítóval hajtották el. A bíróság meghallgatta tanúként azt a férfit is, akinek a házában a baleset történt. Mint Bruce Hickling elmondta, Corton aznap este részegen állított be hozzá, és meggyőződése, hogy a mentősök később ezért nem vették komolyan a sérülését. „Részeg volt. Ki akart menni a mosdóba, de még a lépcsőn felmenni is segítenem kellett neki. Aztán hallottam, hogy a wc öblítését egy puffanás és sírás követi. Amikor bementem, láttam, hogy Cindy beszorult a fal és a wc közé. Próbáltam kiszedni, de beszorult” – mesélte Bruce Hickling, aki végül egy barátja segítségével szabadította ki a nőt, majd kihívták a mentőket, mert Corton vérzett. „Ahogy a mentősök megérkeztek, nem nagyon örültek. Elintézték annyival, hogy részeg” – mesélt a mentősök hozzáállásáról Hickling, aki hozzátette, ő is csak másnap fedezte fel, hogy eltűnt a vécékefe nyele.

Corton férje az ügy bírósági tárgyalásán elmondta, a felesége a baleset után felkereste a Lincoln megyei kórházat, ahol a fenekén található sebet is megmutatta, de az orvosok csak felírtak némi fájdalomcsillapítót, majd hazaküldték. Négy nap múlva az asszonynak már olyan komoly fájdalmai voltak, hogy egy másik kórháznál próbálkozott: a Grantham kórházban már meg is röntgenezték, azonban az orvosok még így sem fedeztek fel semmilyen rendellenességet, így ismét csak hazaküldték.

A férj szerint a kórházak spórolni akartak nején

A tárgyaláson a halottkém, Stuart Fisher egyértelműen az első kórház orvosát, Killian Mbewét tette felelőssé. Fisher véleménye szerint az orvos hibázott, amikor egy ilyen nagyméretű idegen testet nem vett észre. „Véleményem szerint az, hogy nem folytatta tovább az orvosi vizsgálatokat, igen súlyos hiba volt részéről. Ha akkor ezt megteszi, és a műtétre sor kerül, kétségem sincs afelől, hogy Corton asszony ma is élne” – foglalt állást a halottkém.

Cindy Cortont 61 éves férje szerint súlyosan elhanyagolták ahelyett, hogy tisztességgel ellátták volna. „Rendben, részeg volt, de nem vették komolyan. Hiába mutogatta a sebet, nem vizsgálták ki megfelelően” – mondta a férfi az ügy bírósági tárgyalásán. „Szerintem ez azért van, mert kórházak pénzt próbálnak megtakarítani, és mindent olyan olcsón megoldani, amennyire csak lehetséges” – fejtette ki a véleményét, majd hozzátette, szerinte felesége más országokban sokkal jobb ellátást kaphatott volna, mint hazája társadalombiztosításától.