Nem, tényleg nem egy bizarr szappanopera forgatókönyve került nyilvánosságra, hanem ez a való élet: az egyik pornószínész szamurájkarddal esett neki kollégájának egy fétis-pornó stúdióban, dél-Kaliforniában. Többen megsérültek, az ázsiai származású Herbert Wong életét vesztette.

Herbert Wong, alias Tom Dong, 30 éves pornószínészt egy karddal végezte ki kollégája, Steven Hill, aka Steven Driver. A rendőrségi jelentés szavaival élve „szamuráj-stílusú kardtámadás” következtében vesztette életét az áldozat. A szamurájkard egyébként a pornóstúdió egyik friss produkciójában volt kellék. A gyilkost még nem fogták el, a kardozás körülményei azonban már ismertek – derül ki az LA Weekly tudóstásából.

Hill állítólag Wong barátja volt, közös filmben is szerepeltek. Hill a pornófilmeket forgalmazó cég raktárában tengette napjait, és amellett, hogy nagyokat alakított a filmjeikben, a weblapot is ő frissítette. Az lehetett a feszültség forrása, hogy Hillt megkérték, június 2-ig költözzön ki. „Az utóbbi időben nem dolgozott elég jól, így pár héttel ezelőtt megkérték, hogy költözzön el. Nem tetszett a cégnek, amit csinált, ezért mondták, hogy költözzön el 2-áig.” – mondta a nyomozó, Joel Price.

Ettől borult ki annyira Hill, hogy június 1-jén nekiesett a többi mit sem sejtő pornósnak: Wong és két kollégája épp a raktár állványai közt tettek-vettek, mikor sikolyt hallottak. Odasiettek segíteni, ekkor sérültek meg. Wong a kórházban meghalt, a két másik ember pedig megsérült.

Egyiküket a karján vágta meg a dühödt szamuráj, a másik férfinak a nyaka sérült. Wong halála többek szerint azért is sajnálatos, mert igen kevés ázsiai férfi színész dolgozik a nyugati pornóiparban, talán hárman-négyen vannak. Az nem derült ki, Hill miben teljesített alul, mindenesetre menekülni elég jól tud, már három napja nem tudja senki, hová tűnhetett. Hill-t egyébként 2008-ban már büntették fegyverrel való visszaélés miatt, most épp próbaidejét tölti.