A milánói férfi divathét kezdete előtt, pénteken ugrott ki olaszországi hotelszobájának ablakából a Burberry 22 éves francia reklámarca, Tom Nicon. A modellfiú szakított a barátnőjével, ezért lett öngyilkos. Az ötnapos divathéten előtte tisztelegnek a modellek.

A Burberry 22 éves reklámarcára, a francia Tom Niconra emlékeznek a héten kezdődött milánói férfi divathéten, miután a modell öngyilkosságot követett el - írja a Telegraph. Nicon pénteken ugrott ki olaszországi hotelszobájának ablakából, öt emelet zuhanás után holtan találtak rá az utcán.

A rendőrség nem vizsgálja az idegenkezűséget, miután a modell ismerőseitől megtudták, hogy Nicon nemrég szakított olasz barátnőjével, és emiatt depressziós volt. Barátainak elmondása szerint elég zűrös kapcsolaton volt túl, a Daily Mail rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a nyomozók ennek a részleteit szeretnék kivizsgálni. Francia források azt írják, a lány több volt mint barátnő, Nicon már el is jegyezte. Néhány hónappal ezelőtt azonban a fiú mégis szakított vele, bár a Pure People francia celeboldal azt írja, barátságban váltak el egymástól.

Halála napján Nicon a milánói férfi divathétre készült: a Versace show-ján vett volna részt, délelőtt még meg is jelent a próbákon, és a többiek szerint semmi aggasztó jelet nem lehetett felfedezni a viselkedésében. "Ott volt velünk péntek délelőtt a főpróbán. Rendben volt és nyugodtnak tűnt. Már háromszor vagy négyszer dolgoztunk együtt, kedves fiú volt. Nem tudjuk felfogni, miért tette azt, amit tett. Nagyon megrázott bennünket, amikor meghallottuk a híreket, és nagyon szomorúak vagyunk" – nyilatkozta Donatella Versace a modell halála után.

A divathetet végül nem halasztották el, menetrend szerint elkezdődött hétfőn, viszont az eseményt Tom Nicon emlékének szentelték.

A toulouse-i születésű modell két évvel ezelőtt lett igazán ismert, amikor leszerződtette a Burberry, korábban a Louis Vuittonnak, a Hugo Bossnak és a Versacének is dolgozott.

Az utóbbi néhány hónapban Nicon legalább a harmadik ismert ember a nemzetközi modellszakmában, aki öngyilkos lett, vagy öngyilkosságot kísérelt meg. A modellvilágot februárban a neves tervező, Alexander McQueen halála rázta meg, aki februárban akasztotta fel magát, miután meghalt az anyja és elhagyta a barátja. Öngyilkosságát a munkája során ránehezedő túl nagy teherrel magyarázták.

Áprilisban az Armani korábbi modellje, Ambrose Olsen lett öngyilkos New York-i lakásában. A szintén francia Noémie Lenoir meg májusban vett be nagy adag gyógyszert, hogy véget vessen az életének, de néhány kirándulónak köszönhetően időben megtalálták és kórházba szállították.

A modellek általában szerelmi bánatukban vagy a túlhajszoltság miatt lesznek öngyilkosok, amit az Isaac Likes divatblognak nyilatkozva egy nevét nem vállaló modell így foglalt össze Nicon halála után: "A külvilág azt hiszi, hogy fiatalok vagyunk, szépek, gazdagok és boldogok. De nem. Válogatásokra járunk, ahol a rendezők csak vetnek ránk egy pillantást, aztán el is küldenek. Azzal töltöd az egész életed, hogy azon agyalsz, mi benned a hiba? Miért nem kaptad meg azt a munkát? Folyton a barátaiddal versengsz, távol vagy a családodtól. Hatalmas a nyomás, ez nem az a tündérmese, aminek képzelik".