Nem tudta nézni az USA-Ghána nyolcaddöntőt egy Texasban élő mexikói illegális bevándorló, mert túl hangosan sírt a kétéves mostohalánya, ezért megölte. A férfi először összeverte a kislányt, majd megfojtotta, végül egy csavart dugott le a torkán, "hogy úgy nézzen ki, mintha baleset történt volna".

"Erre nincsenek szavak. Elég sok mindent csinálnék ezzel a fickóval, de ugyanúgy, mint bárki más, őt is az igazságszolgáltatási rendszerünk fogja elítélni" - nyilatkozta a The Monitornak Victor Rodriguez, a mcalleni rendőrség vezetője azután, hogy kihívták őket egy meggyilkolt kétéves kislányhoz, akinek azért kellett meghalnia, mert túl hangosan sírt miközben a mostohaapja meccset akart nézni.

A Texas mexikói határának közelében történt gyilkosságot egy illegális mexikói bevándorló, a 28 éves Hector Castro követte el, miközben a kislányra vigyázott anyja távollétében. Castro szombat délután az USA-Ghána nyolcaddöntőt akarta nézni a tévében, de kislány hangos sírása miatt nem tudott rendesen figyelni.


A gyilkosság környéke - nagyobb térképre váltás

Castro ezért először megverte a gyereket, a rendőrségi beszámoló szerint annyira, hogy több bordája is eltört. Később, mivel a kislány tovább sírt, megfojtotta, majd el akarta terelni magáról a gyanút, ezért egy csavart  dugott le a kislány torkába, hogy úgy állítsa be a dolgot, mintha baleset történt volna, és a gyerek ettől fulladt volna meg. Természetesen gyorsan kiderült, hogy nem erről van szó.

A szomszédok arra panaszkodtak, hogy állandóan gyereksírást hallottak Castróéktól. "Folyamatosan sírt az a kisgyerek. Még az én fiam sem sír ennyit" - mondta az egyik szomszéd, Irma Garcia, akinek egy egyéves gyereke van. A házban lakó gyerekeket a gyilkosság után a helyi gyermekvédelmi szervezet vette magához.

A gyilkos apát, mivel hatévesnél fiatalabb embert ölt meg, a texasi törvények értelmében akár halálra is ítélhetik a bírósági tárgyalása végén. A mexikói határ közelében fekvő kisvárosban idén ez volt az ötödik gyilkosság. A szörnyű tettet kiváltó sportmérkőzés eredménye egyébként  hosszabbításban 2-1 lett Ghána javára, ami az afrikai csapat továbbjutását eredményezte a negyeddöntőbe.