Egy 37 éves modell és szépségkirálynő, Viveka Babadzsi pénteken vetett véget az életének. Ismerősei szerint depresszióban szenvedett, és úgy vélik, aktuális barátjának, egy brókernek köze lehet ahhoz, hogy felakasztotta magát. A férfi azt állítja, hogy nem voltak egy pár, ő csupán vigaszt nyújtott a rossz passzban lévő modellnek, aki valójában expasija és a karrierje miatt volt kiborulva. Mások szerint viszont Babadzsi és a bróker a modell halála előtt egy nappal csúnyán összeveszett, mert a férfi nem viszonozta kellően a nő érzelmeit.

Viveka Babadzsi, a 37 éves indai modell holttestére pénteken találtak rá Mumbai városában lévő  lakásának nappalijában. A rendőrséget a szomszédok értesítették, miután a modell nem nyitott ajtót, hiába csengettek. Babadzsi egy plafonra szerelt ventillátorra kötötte fel magát – írja a Huffington Post. Babadzsi körülbelül hajnali három és öt között akasztotta fel magát, a rendőrséget a szomszédok értesítették, miután a modell nem nyitott ajtót annak ellenére, hogy többször csengettek. A halála után végzett vizsgálatok alkohol, antidepresszánsok és altatók nyomát is kimutatták a modell vérében, és a testét több olyan sérülés borította, amik biztos, hogy korábbról származnak.  Családtagjai hétfőn vitték el a holttestet a kórházból, és még aznap el is hamvasztották – olvasható a news24online.com oldalon.

Viveka Babadzsi ismerősei szerint depresszióban szenvedett, és már korábban is megpróbált öngyilkosságot elkövetni. A dnaindia.com értesülései szerint barátját, Gautam Vorát is felhívta mielőtt feldúlta volna a lakást, és végzett volna magával. Barátai szerint mostanában meglehetősen sokat ivott, sokkal többet a szokásosnál. Az egyik ismerős beszámolt egy esetről, ami azt bizonyítja, hogy Babadzsi nem volt túl jó idegállapotban: „Egy esemény próbáján elveszítette a türelmét, és kiabálni kezdett az emberekkel. 'Van fogalmatok arról, hogy min megyek keresztül?!' – üvöltötte”.

Te öltél meg!

Bár a rendőrség nem talált búcsúlevelet a helyszínen, a modell naplójában azt írta, hogy „te öltél meg Gautam Vora”, így a hatóságok természetesen igényt tartottak a férfi vallomására is.

A brókerként dolgozó Vora állítólag csütörtökön találkozott a modellel, és csúnyán összevesztek. A férfi a haláleset utáni első pár napban kerülte a nyilvánosságot, attól félt, hogy esetleg letartóztathatják a nő halála miatt. A rendőrség viszont csak a kellő bizonyítékok begyűjtése után dönt arról, hogy lesz-e feljelentés az ügyben, és hogy Vora gyanúsított lesz-e. A férfi hivatalos nyilatkozatában mindenesetre leszögezte, hogy a híresztelések ellenére nem alkottak egy párt, csupán barátok voltak, és ezt édesanyja is megerősítette – írja a ibnlive.in.com

Anyagi és lelki problémák

Vora azt állítja, őt barátnője hívta át magához, ő pedig este hatkor érkezett meg, majd megittak pár italt és beszélgettek. „Depressziósnak és magányosnak tűnt. Nagyon sokat dohányzott, és valamilyen gyógyszereket vett be" - vallotta a férfi. A modell állítólag megjegyezte, hogy Vora másnap igazán rendezhetne egy bulit a születésnapja alkalmából, de a férfi édesapja tavaly augusztusban történt halálára hivatkozva nem akart partit adni. A 37 éves modell állítólag arról is mesélt a férfinak, hogy volt barátja eléggé megnehezíti a dolgát, már ami az üzleti ügyeket illeti. Hozzátette, Babadzsinek nagyon hiányzott a családja, és a karrierje jelenlegi állásával sem volt elégedett. A férfi nyolckor - más források szerint kilenckor - hagyta el a lakást, de előtte még figyelmeztette a modellt, hogy ne dohányozzon annyit. Amikor már majdnem hazaért, a nő még felhívta valamiért, de Vora nem igazán értette, hogy mit mond.

Egy váll, amin sírhatott

Gautam Vora saját bevallása szerint nagyon megdöbbent, amikor másnap értesült róla, hogy Babadzsi végzett magával. Állítása szerint el akart menni a lakására, de a családtagok azt tanácsolták, hogy ne tegye, mert biztos összefüggésbe hozzák a tragikus esettel. A férfi vallomásában persze nem csak az előző estéről, hanem kapcsolatukról is beszélt. Állítása szerint két hónapja ismerte meg a modellt, de aztán egy hónapig külföldön tartózkodott. Vora szerint a modell rossz passzban volt, mert nem igazán jött össze neki a színészkarrier, volt barátjával is meglehetősen rázós volt a kapcsolata, ráadásul közös vállalkozásuk miatt is sok pénzt veszített. Hozzátette, hogy Babadzsi barátként tartott rá igényt, és persze üzleti ügyekben is kikérte a tanácsát. Állítása szerint a modell altatókat, valamint egy Zoloft nevű antidepresszánst is szedett, és sokszor beszélt depresszív dolgokról. Ő megpróbálta vigasztalni őt, és azt tanácsolta, hogy térjen vissza a modellkedéshez.

Két nő és egy pasi

Bár saját bevallása szerint ő csakis jó barát szerepében volt jelen Babadzsi életében, sokan úgy vélik, hogy a férfinak igenis köze lehet a modell halálához. A szomszédok szerint nem normál hangerővel beszélgettek csütörtök este, hanem veszekedtek. Telefonjában talált üzenetek szerint a modell szerelmes volt a férfiba, aki azonban nem akarta viszonozni érzéseit – írja a dnaindia.com. A nő állítólag virágokat küldözgetett neki három napon keresztül, és egy különleges csokorral szerette volna meglepni szombati születésnapján.

A csütörtöki találkozás után a modell állítólag arról panaszkodott egyik testvérének, hogy a férfinak másik nője is van, és öngyilkosságot akar elkövetni. Egy bennfentes szerint Gautam Vora közel egy évvel ezelőtt találkozott egy másik lánnyal, akitől nem igazán tudott elszakadni, és egy ideig párhuzamosan randevúzott a két nővel. Miután azonban a másik barátnő, Himangi Pate rájött erre, azonnal szakított vele. A két nő állítólag nagyon hasonlított egymásra. A bennfentes hozzátette, Babadzsi naplójában is megemlítette, hogy még inkább részese szeretne lenni a férfi életének, és állítólag Vora születésnapján szerette volna bejelenteni, hogy egy párt alkotnak. A találgatásoknak és az újabb információk napvilágra kerülésének persze még messze nincsen vége.

Nincs egyedül

A mauritiusi születésű Viveka Babadzsi 1993-ban elnyerte a Miss Mauritius World címet, majd egy évvel később ő lett Miss Mauritius Universe. A kilencvenes években a KamaSutra óvszerek egyik reklámarca volt, de a Coca-Cola és a Live-In Jeans hirdetéseiben is szerepelt. Az utóbbi időszakban egyébként több modell vetett végett az életének, vagy legalábbis megpróbált végezni magával. Legutóbb a 22 éves Tom Nicon, a Burberry reklámarca döntött úgy, hogy öngyilkos lesz.