Akár 8 évet is kaphat az a férfi, aki aki halálra verte 11 éves kisfiát vasárnap Dunaharasztiban. A 45 éves férfi vallomást tett, de a rendőrségen nem árulták el, miért támadt gyermekére. A kisfiút a mentőben és a kórházban is megpróbálták újraéleszteni, de már nem tudták megmenteni az életét.

Vasárnap halálra verte 11 éves kisfiát egy dunaharaszti férfi, aki később vallomást is tett a rendőrségen, de egyelőre nem árulták el, hogy miért támadt rá a gyerekre. A gyereket többször is próbálták újraéleszteni, de a mentőben és a kórházban tett kísérletek sikertelenek voltak.Az apa nyolc évet is kaphat tettéért.

A 11 éves kisfiú apjával, nevelőanyjával és annak gyermekeivel élt Dunaharasztin. Tóth Ferenc, a Péterfy Kórház Baleseti Központjának igazgató helyettese szerint a kisfiú rendkívül rossz általános állapotban volt, amikor megérkezett az intézetbe, és minden erőfeszítésük ellenére kétórai küzdelem után elveszítettük.

A kisfiú anyja néhány éve öngyilkos lett. Az apja később összeköltözött egy másik asszonnyal.A szomszédok közül mindenki megdöbbent. Mint mondták, egy közvetlen, barátságos, vicces embernek ismerték a családfőt, aki beszélgetett a körülötte élőkkel.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a kisfiút rendszeresen verte-e az apja. De a szakember szerint az ilyen esetek általában nem előzmény nélküliek. A Fővárosi Módszertani Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója szerint soha sem egy egyszeri alkalomról és egy egyszeri esetről van szó, ami végzetes, hanem mindig vannak előzmények. Nem egyszer hosszú éveken keresztül bántalmaznak gyerekeket a családban - mondta Molnár László. A polgármester azt mondta az RTL Híradónak, hogy néhány éve a gyermeknek volt magatartás zavara, de semmi sem utalt arra, hogy bántalmazták volna.