Akár harminc évet is rács mögött tölthet az a nő, aki 2008-ban állítólag többször is szexuális kapcsolatot létesített akkor 14 éves fiával. Aimee Louise Sword a szülés után pár nappal örökbe adta gyermekét, és az adoptáló szülők folyamatosan tájékoztatták őt gyermeke hogylétéről. Amikor azonban nem kapta meg az éppen aktuális fotót fiáról, felkutatta a tinédzsert egy közösségi oldalon, majd személyesen is találkoztak. Az intim viszonyról a fiú rántotta le a leplet.

A 36 éves Aimee Louise Swordot kilenctől harminc évig terjedő börtönbüntetésre ítélték, mert bizonyítást nyert, hogy lefeküdt a fiával, aki akkor még csak 14 éves volt – írja a Detroit Free Press. A michigani asszony a szülés után pár nappal adta örökbe a fiát, akiről az adoptáló szülők minden évben küldtek neki egy fotót, valamint beszámoltak életének alakulásáról. 2008-ban azonban nem kapta meg a legújabb képeket az akkor éppen 14 éves gyermekéről, így felkutatta a fiút egy közösségi oldalon. Miután az asszony meglátta a képet, az anyai szeretettől kissé eltérő érzelmeket kezdett el táplálni a fiú iránt. Anya és gyermeke a személyes találkozót megelőzően többször is beszélt egymással.

Amikor pedig a fiú bajba keveredett Grand Rapids városában, nevelőanyja – aki nem tudott a románcról – megengedte a tinédzsernek, hogy egy ideig vérszerinti anyjához költözzön Waterfordban. Aimee Louise Sword akkor férjével és öt gyermekével élt egy fedél alatt. Az intim kapcsolatra akkor derült fény, amikor a fiú visszatérve Grand Rapidsbe mesélt a viszonyról egy tanácsadónak, aki természetesen azonnal értesítette a rendőrséget. A nyomozók tudni vélik, hogy anya és fia többször szexelt otthon, és egyszer egy hotelben is lefeküdtek egymással. Sword a feltételezett aktusokból csupán egyet vallott be. Az asszony ügyvédje, Mitchell Ribitwer megjegyezte, védence azért ismerte be bűnösségét, hogy most 16 éves fiát ne citálják be a bíróságra tanúskodni – írja a Detroit News.

Ritka eset

„Ez egy igen tragikus eset. Aggódom a fiú miatt, amiatt, hogy a történtek hogyan hatottak rá lelkileg, milyen jövő vár rá. Még soha nem hallottam ilyen kapcsolatról anya és fia között, inkább olyan esetekről van tudomásom, amikor az apa létesített szexuális kapcsolatot a lányával ” – nyilatkozta Daniel O'Brien bíró, aki egyúttal azt is megtiltotta Swordnak, hogy továbbra is tartsa a kapcsolatot gyermekével. Daniel O'Brien az ítélet meghozatala előtt kijelentette, hogy olvasta a pszichológiai vizsgálatok eredményét, amely szerint Sword szereti manipulálni és ellenőrzése alá vonni az embereket, és bizony számos tényezőt figyelembe kellett vennie a döntés meghozatalakor.

Bocsánatot kért az anya

„Szeretnék bocsánatot kérni a bíróságtól, a gyermekeimtől és a testvéremtől” – mondta Sword a bíróság színe előtt. „Aimee szeretné megtudni, hogy miért alakultak így a dolgok. Nem érti, hogyan történhetett meg mindez. Természetesen szakemberhez fordul majd a problémájával” – nyilatkozta az asszony ügyvédje, Mitchell Ribitwer.  Egyúttal azt is leszögezte, hogy védence nem pedofil, nem jelent veszélyt a gyermekekre. „Bánja azt, amit tett, és nem keres kifogásokat” – tette hozzá Ribitwer, aki remélte, hogy ez enyhítő körülménynek számít.