A 16 éves Tressa Middleton egy hónapja még arról beszélt a lapoknak, hogy nagyjából rendeződött az élete, és szeretné, ha 11 évesen szült gyermekét visszakaphatná. Az exkluzív interjúkért több ezer fontot bezsebelő lány 24 éves barátjával az új élet megalapozása helyett azóta napi 250 fontot (85 ezer forint) költ heroinra.

Naponta hétszer lövi magát heroinnal a legfiatalabb brit anya, írja a News of The World. A 16 éves Tressa Middleton 24 éves barátjával, Darren Younggal él egy koszos lakásban, és ismerősei szerint azonnali segítségre van szüksége.

Tressa Middleton egy hónapja még arról beszélt a lapoknak, nagyjából rendeződött az élete, és szeretné, ha 11 évesen megszült gyermekét visszakaphatná. A brit laphoz eljuttatott felvétel szerint azonban korántsem állnak olyan jól a dolgai, ahogy azt állította.

„Annyira ki volt ütve, amikor láttam, hogy azt hittem, meg fog halni. Nem tudott magáról, szinté élettelenül feküdt. Az élete nagyon zavaros. Azonnal segítségre van szüksége” – mondta az ismerős, aki szerint a pár koldulással, kölcsönnel és lopással próbálja összeszedni a drogokra a pénzt. A névtelen ismerős szerint Middleton olyan mélyre süllyedt, hogy nem volt más megoldás, mint az, hogy a nyilvánossághoz forduljon, és így talán a hatóságok segítenek a lányon.

„16 évesen túl fiatal ahhoz, hogy heroinfüggő legyen, valakinek közbe kell lépnie, le kell szoktatnia és újra össze kell hoznia a gyerekével” – mondta a jó szándékú ismerős, aki állításának alátámasztására megosztott egy saját maga készítette felvételt is a lappal, melyen jól látszik, ahogy a lány letolja nadrágját, majd nagy nehezen beadja magának az újabb adagot, és ismét visszazuhan a kábulatba.

Middleton nemrég még egy központban élt, ahol szociális munkásoknak kellett volna vigyázni rá. Amikor azonban beleszeretett a 24 éves munkanélküli, drogfüggő Darren Youngba, aki korábban a lány egyik barátnőjével járt, eljött az intézményből. A pár összeköltözött, és egy másik párral közösen a Dumfries híresen rossz hírű részén béreltek ki egy lakást.

Middleton egy hónappal ezelőtt több ezer fontot kapott az interjúkért, melyekben, azt bizonygatta, már nincs köze a drogokhoz és az alkoholhoz. A nő akkor azt mondta, azt tervezi, hogy visszaszerzi lányát, akit nem látott, amióta örökbeadta, és hogy belép a hadseregbe, mivel úgy gondolja, az hasznára válna. Az így szerzett pénzt azonban a pár drogokra költötte, és az ismerős szerint ma már ott tartanak, hogy kettejük adagja kétnaponta 500 font (170 ezer forint) értékű heroin. Youngot ráadásul a héten letartóztatták, mert ellopott egy Xbox-ot.

Miután Tressa Middleton az interjúk idején már elmúlt 16 éves, arccal és névvel elmesélhette történetét. A kislány 11 évesen esett teherbe, miután 20 éves bátyja megerőszakolta otthonukban. A lány nem vetette el a gyereket, korábbi nyilatkozata szerint azért, mert "nem hisz az abortuszban". A 2006 júniusában született kislány apja, az erőszaktevő báty, Jason Middleton négy éves börtönbüntetést kapott tettéért. A lány  anyja lányával egyidőben szült - hatodik gyerekét a negyedik apától – de Middleton kislánya örökbeadása óta anyjával is alig tartja a kapcsolatot.