A vallási fanatikus ukrán programozó lenyúzta és megcsonkította hatvanéves nagyanyja arcát egy tükörcseréppel, kinyomta a szemét, majd kivágta és megette a nyelvét. A rendőröket imákat mormolva, egy keresztet szorongatva várta, a hatóságok szerint rituális gyilkosságot követett el az asszonyon, aki felnevelte őt. Húsz év börtönt kaphat.

A rendőrök a behatolás és letartóztatás előtt először az egész lakást megtöltő gázzal ütötték ki azt a 26 éves ukrán programozót, aki részben megnyúzta és megcsonkította hatvanéves nagyanyját, majd evett is belőle, miközben az asszony még élt - írja a The Sun.

A szimferopoli programozót, Szergej Zsmarjovot a szomszédai vallási fanatikusként ismerték, ezért a rendőrök úgy gondolják, a brutális gyilkosság valamiféle rituális szertartás lehetett.

A programozó szülei válásától kezdve élt nagyanyjával, aki egyedül felnevelte. A brutális gyilkosság napján egy tükördarabbal megnyúzta a teljesen magánál lévő nagyanyja arcát, és amikor a nő sikoltozása már nagyon zavarta, kivágta a nyelvét, amit meg is evett. Egyes források szerint kivájta a szemét, levágta az ajkait és a füleit is, és azokat is megette. Az idős asszony végül a súlyos sérüléseibe halt bele.

A kiérkező rendőrök egy szál alsónadrágban találták a férfit, a kezében egy keresztet szorongatott, imákat mormolt. "Annyit tudunk megerősíteni, hogy gyilkosság gyanújával letartóztattunk egy 26 éves férfit. Annyit hozzátehetek, hogy különös kegyetlenséggel hajtották végre a gyilkosságot. A nyomozás érdekei miatt viszont további információt nem szolgáltathatunk" - nyilatkozta a Olga Kondrasova, a szimferopoli rendőrség szóvivője, a Sun szerint "láthatóan feldúltan".

Amennyiben a gyilkosság miatt elítélik, a férfi húsz év börtönt kaphat. Zsmarjov annyit árult el a rendőröknek, hogy a támadás előtt marihuánát szívott, bár ez a könnyűdrog kifejezetten nyugtató, ellazító hatásáról ismert.