Miután a 39 éves Amy Windomot megkötözte egy símaszkos, fegyveres férfi az otthonában, több órán át kiabált, hátha valaki meghallja, és segít neki. Sajnos nem járt sikerrel, viszont észrevette, hogy a betörő nem vitte el a laptopját, és a gép ott hever a lábánál. Némi ügyeskedés után sikerült belépnie, és így üzent barátjának, hogy azonnal hívja ki a rendőrséget.

A 39 éves Amy Windom lábujjait használva gépelte be barátjának, hogy azonnal hívja a rendőrséget, ugyanis egy fegyveres, símaszkot viselő férfi kirabolta. Az atlantai nő éppen az ágyon hevert, amikor a férfi röviddel éjfél után betört az otthonába. „Körülbelül egy óra hosszán át tartózkodott az otthonomban. Amikor az értékeim után kutatott, végigrángatott a lakáson” – nyilatkozta Windom, aki megpróbálta elvenni a támadójától a fegyvert. Az illető ezután fejbe vágta a fegyverével, és cipőfűzőkkel az ágyhoz kötözte áldozata kezét. Az asszonynak nem sikerült kiszabadítania magát, és két-három órán keresztül kiabált segítségért.

MacGyver irigykedhet

Csak ezután vette észre, hogy rabló ugyan elvitte a telefonját, az  iPodját és az autóját, de otthagyta a laptopját, ami ott hevert a lábánál. A nő elmondta, elég sok ideje volt kitalálni, hogy milyen, MacGyvert is megszégyenítő módszerrel tudna kiszabadulni ebből a szorult helyzetből. A lábával sikerült közelebb ügyeskednie, majd kinyitnia a laptopot, és néhány sikertelen próbálkozás után a megfelelő billentyűk lenyomásával sikerült belépnie.

A szabadulás

„Nagyon örültem, amikor láttam, hogy működik az internetes kapcsolat. Attól féltem, hogy a pasas elvágta a telefonvezetéket, így nem tudok majd csatlakozni az internetre” – nyilatkozta Windom, aki lábujjai segítségével mozgatta az egeret, illetve az ujjai közé fogott kábel végével gépelte be barátjának, John Hiltonnak, hogy azonnal hívja a rendőrséget, ugyanis éjfél után betört hozzá egy fegyveres férfi. „Teljesen le voltam döbbenve, egyszerűen nem tudtam elhinni” – nyilatkozta Hilton, aki természetesen azonnal tájékoztatta a rendőrséget.

Megvan a tettes

Ők hamarosan ki is érkeztek a helyszínre, és kiszabadították a nőt.  Windom úgy érzi, nagyon nagy szerencséje volt azzal, hogy a betörőnek elment a kedve attól, hogy elvigye a laptopját – írja  a news.co.au. A nő állítólag azzal riasztotta el a férfit, hogy azt mondta, egy nyomkövető van a gépben.  A rendőrség azóta le is tartóztatott egy 17 éves fiút. Dontavius Jacksont az áldozat azonosította még szerda este. A tettesnek többek közt fegyveres rablás, betöréses lopás, fogvatartás miatt kell majd felelnie a bíróság előtt. A múlt hónapban pár kilométerre Amy Windom otthonától történt egy hasonló eset, akkor két nőt kötöztek meg és raboltak ki.