Többször leszúrta, majd egy húsvágó bárddal lefejezte hetven év körüli anyját egy hongkongi nő. A gyilkosság után maga hívta ki a rendőrséget az évekig mentális betegséggel kezelt asszony, aki a telefonhívás után felgyújtotta a lakást, meztelenre vetkőzött, majd a mélybe vetette magát a család 11. emeleti lakásából.

Évekig mentális problémákkal kezelték azt a negyven év körüli, egyelőre meg nem nevezett kínai nőt, aki – helyi idő szerint - vasárnap éjjel, egy heves vita után többször leszúrta, majd egy húsvágó bárddal lefejezte hetvenéves anyját – adta hírül a The Standard. A gyilkosság után a nő maga hívta ki a rendőrséget. A telefonhívás után felgyújtotta a lakást, majd a mélybe vetette magát a család 11. emeleti otthonából.

Rendszeresen gyilkolnak húsvágó bárddal

A hatóságok előbb a meztelenül szörnyet halt nő holttestét találták meg a ház közelében, majd miután a tűzoltók eloltották a lakásban tomboló tüzet, az idős asszony holttestére is rábukkantak. A lapnak nyilatkozó rendőrségi források szerint a nők személyazonosságának és korának megállapítása még folyamatban van.

Kínában rendszeresen követnek el gyilkosságokat húsvágó bárddal: a múlt hónapban egy 15 éves fiút tartóztatott le a rendőrség, miután a konyhai eszközzel megölte anyját és testvérét, májusban pedig egy 42 éves, korábban pszichiátriai kezelésnek alávetett férfit vettek őrizetbe, miután két embert megölt, hármat pedig megsebesített egy húsvágó bárddal.