A brit csatorna időjárásjelentője nem vette észre, hogy már adásban van, ezért az őt felkonferáló hírolvasónak válaszul felmutatta a középső ujját. Amikor észbekapott, próbálta arcvakarássá szelidíteni a mozdulatot, de már elkésett.

Tomasz Schafernaker, a BBC időjárásjelentője az egész országnak bemutatott, amikor a fuck off közismert gesztusával reagált műsorvezetőtársa felkonferálására. A News Channel hírolvasója, Simon McCoy azzal adta át neki a szót: “Most jön a 100 százalékosan megbízható időjárásjelentés, melyből mindent megtudhatnak, amire csak kíváncsiak”, mire Schafernaker felemelte felé a középső ujját. Későn vette azonban észre, hogy már ő van adásban, így a gesztust egy ország láthatta. Schafernaker valószínűleg maga is érezte, hogy bár McCoynál ez belefért volna a kollegiális ugratásba, a tévénézőknél azonban nem biztos, így amint észbekapott, megpróbálta arcvakarásra módosítani az akcióját, de elkésett.

Csatornája pár órával később hivatalos közleményben kért bocsánatot a malőr miatt: “A News Channel munkatársa elismerte, hogy hibázott, és mindenkitől elnézést kérünk a kellemetlen eset miatt. Tomasz nem vette észre, hogy már adásban van, és bár mozdulata csak egy pillanatra látszott, ettől még elfogadhatatlan” - nyilatkozta a BBC szóvivője. A kollegiális bazmeg célpontja, Simon McCoy annyival egészítette ki a történteket: “Mindig is történtek és történnek bakik, ez is az volt”.

Az időjárásjelentő később saját blogán is járt egy kis kanosszát: “Az élő időjárásjelentési blokk előtt viccesen, nem tudván, hogy már engem vesznek a kamerák, tettem egy bizonyos mozdulatot kollégám felé. Rettentően sajnálom, és elnézést kérek mindenkitől, akit esetleg megbántottam ezzel a tettemmel” - írja.

A lengyel születésű Tomasz Schafernaker gyerekként került Angliába, 2001-ben kezdett a csatornánál, és nem ez volt az első bocsánatkérése. 2007-ben már kellett mentegetőznie, amiért egy élő tévés bejelentkezésben a “világvégénnek” nevezte az ország északnyugati tájegységeit, és emlékezetes volt az a nyelvbotlása is, amikor iszapos part helyett iszapos szarként sikerült leírnia a Glastonbury fesztivál terepviszonyait.