A Cap Haitien-i utcagyerekek számára alapított amerikai alapítványi iskola igazgatóját 29 kisfiú molesztálásával vádolják, ebből ő nyolcat ismert be. A férfi 30 évi börtönt is kaphat.

Bűnösnek vallotta magát pedofília vádjában egy New Haven-i bíróság előtt egy utcagyerekeknek oktatást biztosító haiti iskola amerikai alapítója. Douglas Perlitz szerdai bírósági meghallgatásán elismerte, hogy nyolc kiskorúval létesített szexuális kapcsolatot 2001 és 2008 között, amikor rendszeresen utazgatott az Egyesült Államokból Haitibe.

"Haiti milliónyi lakójának naponta nehézséget jelent maga a túlélés. A vádlott pedig tehetetlen, szegény utcagyerekeket ejtett zsákmányul Haitiben, olyan alapvető dolgokkal csábítva el őket, mint az étel, a menedék, a ruházkodás, vagy az oktatás, csak azért, hogy kihasználja saját helyzetét és szexuálisan zaklassa a gondjaira bízott fiúkat" - fogalmazott az ügyben eljáró connecticuti ügyész. David Fein szólt az áldozatok "rendkívüli erejéről és bátorságáról" is, utalva arra, hogy a gyerekek beszélni mertek mindarról a szenvedésről, amit átéltek, annak érdekében, hogy megvédjenek másokat.

Perlitz 1997-ben alapította a Pierre Toussaint Projektet, amin keresztül fiúiskolát üzemeltetett a Haiti északi részén fekvő Cap-Haitien városában. A kezdeményezés célja az volt, hogy az oktatás mellett étkezést, valamint sportolási és tisztálkodási lehetőségeket biztosítson az utcagyerekeknek. A negyvenéves férfit tavaly szeptemberben tartóztatták le azzal a váddal, hogy a felügyeletére bízott gyerekek közül huszonkilencet molesztált szexuálisan. Ha bűnösnek találják az ellene felhozott vádakban, 30 évnyi börtönre, valamint 250 ezer dolláros büntetésre számíthat.