A monoki születésű Gergely Erzsébet huszonegy éve él Olaszországban, azóta, amióta férjhez ment egy helyi férfihez, akitől azóta elvált. Korábban sohasem indult szépségversenyen, most is csak azért, mert az egyik barátnője két alkalommal is rábeszélte, jelentkezzen. A Miss Plasztikai Sebészet győztese októberben az elődöntők során kiválasztott legszebb érett nők versenyén is megméretteti magát.

Felkutattuk Gergely Erzsébetet, a Miss Olasz Plasztikai Sebészet [Miss Chirurgia Estetica Italia] 41 éves, monoki születésű győztesét, aki meglepődve tapasztalta, hogy magyarul szóltunk bele a telefonba. „A barátnőm látta a számítógépen, hogy lesz egy ilyen verseny, ő biztatott, hogy próbáljam meg. Nem is tudtam, hogy van ilyen verseny” – magyarázta el a Velvetnek Gergely, hogyan került Olaszország legszebb plasztikázott nőinek megmérettetésére. „Egy beavatkozásom volt, pont most júliusban volt egy éve, hogy megcsináltattam a mellemet. Ez is hirtelen jött, mert van egy brazil barátnőm, aki itt ment férjhez, és ő mondta, hogy van egy nagyon ügyes plasztikai sebész ismerőse. Megkérdezte, hogy miért nem csináltatom meg a szoptatás után megereszkedett mellemet. Aztán amikor mentek haza a szüleikhez pihenni, én is elmentem velük, és megcsináltattam a mellemet.”

Természetesnek tűnnek a mellei

A plasztikázott olasz nők legszebbje nem kért nagy implantátumot a brazil sebésztől, csak egy mérettel lett nagyobb a melle, mint előtte. A fiatal orvos kvalitásait nemcsak Gergely, hanem a Miss Plasztikai Sebészet verseny zsűrije is elismerte, igaz, beható vizsgálatot nem folytattak, csak fürdőruhában és bikiniben tekintették meg az alkotást. „Nem tapogatták meg a zsűriben ülő sebészek, csak közeljöttek, megnézték. Azt mondták, hogy nagyon szép munka, nem állnak el a melleim, hanem nagyon természetesnek tűnnek.” A győztes természetesen rendkívül hálás a brazil sebésznek, de mivel ő nem tud portugálul, nem hívta fel, hogy megköszönje neki az első helyet, ellenben barátnőjét riasztotta, adja át köszönetnyilvánítását.

A megtisztelő cím mellett Gergely egy jacuzzit kapott ajándékba, és két csatorna – Rai Uno, Canale 5 – egy-egy tévéműsorában is szerepelhet, amitől már előre tart. „Izgulok, mert, gondolom, Magyarországon is úgy van, mint itt, hogy inkább a szép, fiatal lányokat keresik a tévébe, nem pedig az idősebbeket. Próbálok majd elegánsan, visszafogottan felöltözni, nem úgy, mint a fiatal lányok, akik közönségesek, kiteszik mindenüket.” A magyar asszony úgy véli, azt is konzervatív jellemének köszönheti, hogy megnyerte az érett nők – 40-50 éves nők – versenyének catolicai elődöntőjét, ugyanis a többi indulóval ellentétben ő nem tette közszemlére a keblét. „Csodálkoztak, hogy nem vetkőztem le félmeztelenre, mint a többiek, ugyanis elég rossz véleménnyel vannak a külföldi lányokról, kiváltképp a keletiekről. Úgyhogy nekem az volt a legnagyobb sikerélmény, hogy azt mondták, én voltam a legelegánsabb.”

A Gerbeaud-ban ismerkedett meg a volt férjével

A magyar nők olaszországi visszhangjáról Gergely csak annyit mondott, elsősorban a pornóval kapcsolják össze őket, míg a román nőkről az a hír terjed, hogy prostituáltként dolgoznak kint. „Azt is mondják, hogy azért jövünk ide, hogy férjhez menjünk az állampolgárságért, majd elválunk.” Gergely huszonegy évvel ezelőtt költözött ki Olaszországba, miután munkahelyén, a Gerbeaud cukrászdában megismerkedett egy olasz férfivel, aki később feleségül vette. „Sajnos 11 év után elváltunk. Van egy 19 éves lányom, itt élek Pescarában, már beilleszkedtem, vannak barátaim is. Az egyetlen dolog, ami így, 21 év után is zavar, hogy sokan még mindig rosszat gondolnak, ha azt mondom, magyar vagyok. Még mindig érezni az előítéletet, az ellenszenvet, különösen a férfiak esetében. Nem igazán tisztelnek, egyből letegeznek, csúnyán szólnak, olyan ostobák.”

Gergely Erzsébet titkárnőnek tanult, de miután férjhez ment, háztartásbeliként töltötte az idejét Olaszországban. Amióta férjétől elvált, kisebb munkákat vállal, ugyanis egyelőre nem talált állandó munkahelyet. „Dolgoztam manökenként, estélyi ruhákat és menyasszonyi ruhákat mutattam be. Három évvel ezelőtt a megyei tévében voltam, a műsorvezető mellett álltam asszisztensként. Mindig találtam magamnak valami elfoglaltságot, most éppen hoszteszként dolgozom, illetve egy nápolyi úrral járunk privát rendezvényekre, ahol ő énekel, én meg folklorisztikus táncot adok elő.” A 41 éves asszony nem sportol és enni is szeret, így pusztán genetikai adottságainak köszönheti az alakját, amire a férfiak is gyakran felfigyelnek.

Nehézen talál rendes olasz férfit

„Jelenleg nincsen senkim. Sajnos nem könnyű rendes férfit találni, aki tényleg jómódú, gáláns, kedves, különleges. Én egy 190 centi magas, szőke, feltűnő nő vagyok, emiatt egyből rosszat gondolnak, egyből ágyba akarnak vinni ahelyett, hogy egy komoly kapcsolatot terveznének velem.” Gergely Erzsébet egyébként utoljára júliusban járt Magyarországon, akkor bátyja temetésére érkezett. „De ahogy tudok, megyek anyukámhoz és a lánytestvéreimhez” – mondta, majd hozzátette, lányával, aki most már egyre ritkábban utazik vele, gyakran beszélnek otthonukban magyarul, mert neki is tetszik a nyelv.