Az ausztrál színésznek egy barátja hívta fel figyelmét a kezdeményezésre: a közel 1 éve beteg Kristian Anderson megható videóval szerette volna születésnapján felköszönteni feleségét. A felvételen nem Jackman az egyetlen ismert ember: Új-Zéland miniszterelnöke is átadja jókívánságait a családnak. Bár Anderson csak szűk családi és baráti körének szóló blogjára tette fel a 3 és fél perces videót, a romantikus felvétel megállíthatatlanul terjed az interneten.

Hugh Jackman csupán két mondatot mond a Kristian Anderson feleségének címzett videóban, de biztos van némi szerepe abban, hogy a felvételre egyre többen kíváncsiak – írja a news.com.au. A 35 éves sydney-i férfinél 2009 októberében diagnosztizáltak vastagbélrákot, azóta jár kemoterápiára. A megható felvételt születésnapi ajándékként, és egyben a betegségében nyújtott támogatásáért köszönetképp készítette feleségének, Rachelnek, akivel 7 éve házasodtak össze.

„Megígérhetem neked, hogy amíg csak élek, tiéd lesz a szívem, bármi is következzen, sosem adom fel! (Kérlek, Te se mondj le rólam). Nem élhetek nélküled, úgy kellesz nekem, mint a kezelések” – mondja, jobban mondva írja Anderson a videóban. A felvételt ugyanis azzal kezdi: „Tudom, szerinted néha túl sokat beszélek. Tehát az elkövetkezendő 3 percben befogom a szám, és a szívemmel szólok hozzád”.

A vallomás alatt aztán valóban meg sem szólal, beszélnek helyette a táblákra írt üzenetek, a Train „Marry me” című száma, és maga Hugh Jackman. „Szeret téged, Rachel… Tényleg nagyon szeret” – a jótékony színész csupán ennyit mond a felvételen, de ezt hatalmas átéléssel. Hogy igazán szívszorító legyen a szerelmes üzenet, a pár két kisgyermeke, a 3 éves Cody és az egy éves Jakob is feltűnik „szeretünk anya” feliratú táblákkal.

Hugh Jackmanhez egyébként kerülő úton jutott el Anderson: a férfi a The Grill Team című főzős műsör vezetőjét, Gus Worlandet kereste meg ötletével, Worlandnek pedig jó barátja Jackman. Előbbieken kívül még az új-zélandi miniszterelnök, John Key is megszólal - mivel az asszony innen származik -, és boldog születésnapot kíván neki.

Kristian Anderson csak saját, kifejezetten a családnak és barátoknak szóló blogjára tette fel a videót, mégis egyre nagyobb ismertségnek örvend. A felvételnek köszönhető hirtelen jött népszerűséget a férfi leginkább arra használja, hogy mindenkit figyelmeztessen a korai diagnózis fontosságára, ő ugyanis sokáig nem ment orvoshoz.

„Még a Google-ön is megnézte, mi lehet a baj. Azt mondta: szerintem, bélrákom van. Én meg: akkor menj orvoshoz! Hónapokig mondogattam, hogy vizsgáltassa ki magát” – meséli a feleség. Mivel Anderson egy külföldi út után fordult szakemberhez, először azt gondolták, mélyvénás trombózisa van a repüléstől, de a mája rossz állapota miatt mégis tovább vizsgálták: az egész szerv körül rákos daganatot találtak, ami a belekről terjedhetett át a májra. „Ez a bélrák terjedési vonala. Ha orvoshoz fordulok az első tünetek megjelenésekor, csak a belem lenne beteg és csak azt kéne műteni. Nem baj, ha semmiség miatt fordulsz orvoshoz, csak fordulj orvoshoz és bizonyosodjon be, hogy tényleg semmiségről van szó!” – figyelmeztet Anderson. „Közel egy éve járok kemoterápiára. Jól reagálok a kezelésre, és a daganatok mérete 75%-ra csökkent a diagnózis óta. A kemó nagyon kemény, de nagyon szerencsés vagyok, mert számos mellékhatását nem érzékelem” – írja a férfi blogján.