Rachel Edvards augusztus elején zuhant a folyóba autójával, amiben két gyereke is utazott. A hathónapos terhes asszonynak a víz alatt döntenie kellett, melyik gyerekét viszi előbb a felszínre. Kétéves kislányát mentette, aki kisebb horzsolásokkal úszta meg az esetet, 16 éves fia viszont a vízbe veszett.

A 39 éves Rachel Edwards augusztus 19-én Lincolnshire-be tartott kétéves kislányával, 16 éves fiával és annak két barátjával, amikor egy kátyú miatt elveszítette uralmát Citroen Xsarájuk felett, áttörte a gátat és elsüllyedtek a folyóban. A hathónapos terhes asszony a Daily Mailnek mesélt azokról a pillanatokról, amikor megpróbálta a gyerekeit kimenteni a vízből, de csak a kisebbiket sikerült neki. A nagyobbik, Jack Brennan életét vesztette.

„Az utolsó dolog, amire a fiamról emlékszem, hogy amikor az autó elsüllyedt, kezét a karomra tette, úgy védett. Először meg sem próbáltam kiszabadulni, mert sokkot kaptam. Aztán, mivel az én oldalamon nyitva volt az ablak, sikerült a felszínre úsznom. Jack Brennan ablaka viszont nem volt nyitva. A baleset előtt megkértem, hogy húzza fel, a mögötte alvó Isabella miatt” – mesélte az anya, akit azóta is gyötör a lelkiismeret, mert úgy véli, ha nem szól a fiának, ő is felszínre tudott volna úszni.

Rachel Edwards először Isabellát próbálta megmenteni. „Benyúltam az autóba és kitapogattam az autós ülést. Kihúztam őt és tudtam, hogy még mindig életben van.” Akkor vette észre, hogy Jack már eszméletlen. Pillanatok alatt döntenie kellett: vagy megpróbálja a fiát is kimenteni, vagy a felszínre viszi a kisebbik gyereket és bátyját hagyja meghalni. Edwards képtelen volt elengedni a lányát.

Időközben fia két tizenéves barátjának is sikerült kiszabadulnia a jármű fogságából, és egy közeli házba szaladtak segítségért. „Csak sikítottam és sikítottam” – idézte fel az eseményeket az asszony, aki miután a kiérkező mentősök a kislánnyal együtt kisegítettek a vízből, megpróbált visszamenni a másik gyerekéért is, de visszatartották. A rohammentősök ugyan a felszínre hozták Jacket is, már nem tudtak rajta segíteni. „Azóta is azzal töltök minden éber pillanatot, hogy azon rágódom, hogyan menthettem volna meg mindkettőt” – mondta Edwards.

Az asszonyt és Isabellát a helyszínen kisebb sérülésekkel látták el, a gyereket később további megfigyelés miatt kórházban tartották, de már hazaengedték. Rachel Edwards ismét fiút vár, akinek születése november 21-ére esedékes – 3 nappal későbbre, mint Jack születésnapja. A 16 éves kamaszt múlt pénteken temették, több mint háromszázan vettek részt a szertartáson.