A 28 éves Bethany Storro csak kitalálta az utcán rátámadó idegent, és valójában saját magát öntötte le savval. Azt egyelőre nem tudni, megvádolják-e a nőt valamilyen bűncselekménnyel, de a nyomozást vezető Marla Schuman szerint egyértelmű, hogy a nő mentális állapotával gondok vannak.

Az oregoni asszonyra akkor figyelt fel a világ, amikor egy hete elmondta, egy vadidegen savat locsolt az arcába. Azóta kiderült, a 28 éves Bethany Storro csak kitalálta az utcán rátámadó idegent, és valójában saját magát öntötte le savval, írja a Daily Mail. A vancouveri Storro a rendőrséggel csütörtökön osztotta meg a valóságot, és elismerte, a horrorisztikus támadás csupán mese volt, és saját magát sebesítette meg.

Az asszony azután tört meg, miután a rendőrség átvizsgálta az otthonát. Azt egyelőre nem tudni, megvádolják-e a nőt valamilyen bűncselekménnyel, de a nyomozást vezető Marla Schuman szerint egyértelmű, hogy a nő mentális állapotával gondok vannak. „Nagyon szomorú és bűnbánó. Sokkal nagyobb a botrány, mint képzelte” – mondta a nyomozónő, aki hozzátette, a rendőrség munkatársai több száz munkaórát öltek az ügybe.

Storro szerint egy a húszas évei végén járó fekete nő ment oda hozzá, miközben éppen a Starbucksba akart menni. A nő megkérdezte: szia szép kislány, meginnád ezt? Majd az arcába öntötte a savat. Miután nyilvánosságra hozták a válása után a szüleihez visszatérő Storro esetét, a Vancouver Voice egy munkatársa elment a parkba, ahol történt az eset.

Számtalan hajléktalant megkérdezett, ám mindegyikük elmondta, a nő egyedül volt, és hirtelen elkezdett üvölteni. Ráadásul a nő már gyerekkora óta majdnem teljesen süket, így senki nem értette, hogyan hallhatta, amit a támadója mondott neki. Az első riportok szerint a nő szeme azért nem sérült meg, mert Storro az eset előtt egy órával életében először vett napszemüveget. A nyomozók most azon dolgoznak, hogy a Bethany Storro kezelésére felajánlott adományokat visszajuttassák.