A Chanel vezetőtervezőjének múzsája, Heidi Mount éppen Milánóban tartózkodott, amikor a Londoni Divathéten dolgozó férjét letartóztatták nemi erőszak miatt. Az ismert fodrász, Shawn Mount állítólag egy bulin találkozott áldozatával, akiről csak annyit tudni, hogy 24 éves nő, és a házaspár már régebbről is ismeri. A férfi mindent tagad, és a rendőrség egyelőre szabadlábra is helyezte, hogy el tudjon menni a Milánói Divathétre.

Heidi Mountnak, a Chanel 23 éves modelljének férje a Londoni Divathét alatt állítólag megerőszakolta neje egyik kolléganőjét egy ötcsillagos hotel egyik szobájában múlt hétfőn. A 30 éves Shawn Mount - aki egy igen keresett New York-i fodrász - állítólag egy partin találkozott a 24 éves nővel, akivel erőszakoskodott, miközben neje Milánóban tartózkodott. „Szeptember huszadikán, fél kettőkor tettek feljelentést szexuális zaklatás miatt. Az áldozatot egy megfelelő központba irányítottuk. Nemi erőszak gyanúja miatt szeptember 21-én letartóztattunk egy 30 éves férfit, akit azóta szabadlábra helyeztünk, és novemberben kell ismét megjelennie a rendőrségen. Még folyik a nyomozás, így még nem történt vádemelés” – nyilatkozta a Scotland Yard szóvivője.

A munka elszólította

Az áldozat nevét nem közölték, de a sajtó úgy tudja, hogy a modell és a férje is ismerte őt korábbról – írja a New York Post. A nyomozók és bűnügyi szakértők napokon keresztül vizsgálódtak abban a szobában, ahol a férfi állítólag megerőszakolta áldozatát. Shawn Mount, aki Vogue-nak is dolgozott, és részt vett Ralph Lauren reklámkampányaiban is, természetesen tagadja bűnösségét. Mountot állítólag azért helyezték szabadlábra, hogy el tudjon menni a Milánói Divathétre, ahol - akárcsak a londoni eseményen - fodrászként, illetve hajstylistként dolgozik majd. Egyelőre sem az áldozat szóvivője, sem Mount ügynöksége, az ArtList New York sem kommentálta a történteket.

Ki is az a Heidi Mount?

Heidi Mount Heidi Whitworthként látta meg a napvilágot Salt Lake Cityben 1987-ben. Tizenkét éves korában, egy koncerten fedezték fel, de karrierje igazából csak 2003-ban indult be. 2007-ben egy időre visszavonult, hogy családjának tudja szentelni az idejét: férjhez ment Shawn Mounthoz, és megszülte első gyermeküket. A kifutóra 2007 szeptemberében tért vissza, 2008-ban pedig újra kamerák elé állt. Egy évvel később ő lett a Chanel reklámarca Claudia Schiffer helyett, és adatlapja szerint ő a divatház vezetőtervezőjének, Karl Lagerfeldnek a múzsája.