A 29 éves Michelle Wright a Facebookon szerette volna felhívni mindenki figyelmét arra, hogy apja szerepel a szexuális bűnözők nyilvántartásában, mert gyermekpornót töltött le az internetről. A Facebook-oldalt azóta eltávolították, és a rendőrség is vizsgálódik, szerintük ugyanis amit Michelle Wright tett, az zaklatás. Az apa egyébként a 2005-ös londoni metró elleni terrortámadás hőseinek egyike.

A rendőrség letartóztatással fenyegette meg azt a nőt, aki a Facebookon létrehozott egy oldalt, hogy mindenkit figyelmeztessen rá, apja, Raymond Wright szerepel a szexuális bűnözők listáján. „Kérem segítsenek, nemrég jöttem rá, hogy az édesapámat elítélték pedofília miatt. 2007-ben azért tartóztatták le, mert gyermekpornográfiát töltött le az internetről...már öt éve szerepel a szexuális bűnözőket nyilvántartó listán. A tette miatt tanácsadásra kell járnia” – írja Wright, aki azt is kiírta az oldalra, hogy hol számítsanak apja felbukkanására: „Elmenekült otthonról, és most Northamptonban él, itt rejtőzködik”.

Wright úgy véli, apja 2012-ig valószínűleg meghúzza magát, hiszen akkor lekerül majd a neve a listáról. Mivel azonban a férfinak szőnyeg- és kárpittisztító vállalkozása van, ami szabad bejárást biztosít számára idegen családok  otthonába, az asszony - aki maga is kétgyermekes családanya - úgy érzi, ez túlságosan nagy rizikófaktor, apja ezáltal túlságosan könnyen kerülhet gyerekek közelébe. Hozzáteszi, a bíróság valószínűleg semmit nem tesz majd az ügyben, de reméli, legalább a sajtó majd beszámol a történetről.

„Ijesztő a tudat, hogy az emberek beengedik az otthonukba. Szerintem a szülőknek tudniuk kell arról, hogy milyen ember is ő” – indokolta webes hadjáratát Michelle Wright, aki a Facebookon is beszámolt arról, hogy a hivatalos szervek most őt gyanúsítják zaklatással.

„A rendőrség kiszállt hozzánk, és azt akarták tudni, van-e valami közöm ahhoz, hogy valaki megpróbálta felgyújtani az apám házát, és hogy én hívogatom-e őt. Nem én voltam, de megemelem a kalapom a valódi felelősök előtt. Sajnálom, hogy még életben van. Ha jól tudom, most a rendőrség vigyáz rá. Valamit tenni kell, és jelen pillanatban csak ennyi áll módomban. Köszönöm, hogy időt szántak arra, hogy ezt elolvassák” – zárja szavait az azóta eltávolított oldalon a 29 éves asszony. Wright egyébként levelet is írt 59 éves apjának, melyben visszaköveteli azt a videót, amit a férfi még 2000-ben készített két fürdőző, meztelen fiúunokájáról.

Raymond Wright korábban metróvezetőként dolgozott Londonban. Akkor is munkában volt, amikor 2005. július hetedikén több bomba is felrobbant a londoni metróhálózatban. Életmentőként ismerték el, amiért utasait sikerült biztonságos helyre szállítania, de később mégis kirúgták. Az 59 éves férfi nem kívánta kommentálni lánya online petícióját, a rendőrség pedig annyit mondott, hogy továbbra is nyomoznak. Az oldalt, amihez 2370-en csatlakoztak, azóta eltávolították a Facebookról, és már csak a Google cache-en keresztül elérhető.