Lelőtte a férjét, ezért letartóztatták az 1968-as év Playmate-jét, Victoria Vetrit. A férj nem halt meg, életveszélyes állapotban fekszik egy Los Angeles-i kórházban. Az asszonyt gyilkossági kísérlet miatt tartóztatták le, másfél millió dolláros óvadék ellenében távozhatna az előzetesből.

Életveszélyesen megsebesítette egy veszekedést követő lövöldözésben a férjét Victoria Vetri - művésznevén Angela Dorian -, az 1968-as év playmate-je, ezért gyilkossági kísérlet miatt letartóztatta a Los Angeles-i rendőrség - írja a Los Angeles Times.

A rendőrség szombaton szállt ki a pár Los Angeles-i lakásához, ahonnan a szomszédok lövöldözést jelentettek. A kiérkező rendőröket az asszony fogadta, azt állítva, hogy férjét, Bruce Rathgebet egy drogdíler sebesítette meg.

Később azonban egyre valószínűbbé vált, hogy a lövéseket a 66 éves feleség adta le. "Megvizsgáltuk a történet minden lehetséges aspektusát, és arra a következtetésre jutottunk, hogy a legvalószínűbb, hogy ő lőtte le a férjét" - mondta a lapnak a Los Angeles-i rendőrség egyik hadnagya, Bob Binder.

"A férj nagyon kritikus állapotban van, súlyosak a sérülései" - tette hozzá a hadnagy. A lövöldözés a férj és a feleség közt régóta megromlott viszony és rengeteg veszekedés eredménye, de a hadnagy kiemelte, hogy eddig  sose fajultak a vitáik tettlegességig. Vetri és Rathgeb egyébként húsz éve házasok. Az asszonyt jelenleg vizsgálati fogságban tartják, másfél millió dolláros óvadék fejében távozhatna.

Az olasz származású Vetri először 1967-ben tűnt fel, Angela Dorian művésznéven, amikor a Playboy a szeptemberi Playmate-jének választotta, majd nem sokkal később ő lett az 1968-as év Playmate-je. A címhez többek között járt húszezer dollár készpénz, egy aranyóra, egy sífelszerelés, egy rózsaszín autó, egy teljes ruhatár, egy fényképezőgép, de ismertség sajnos nem.

Vetri ez utóbbit tehát színésznőként próbálta megszerezni, de nem sok sikerrel járt. A legismertebb film, amiben játszott, Roman Polanski híres horrorja, a Rosemary gyermeke, amiben egy narkós nő epizódszerepében tűnik fel, szintén Angela Dorian néven.

Ezen kívül olyan nagyívű filmekben szerepelt, mint A méhlányok inváziója, vagy a When Dinosaurs Ruled the Earth, ez utóbbiban főszerepben láthattuk. Ezek mellett az Év Playmate-cím még egy Star Trek-szerepet hozott neki, különösebb visszhang nélkül.