Megfosztották koronájától a cseh Miss Zlatého Moku szépségverseny győztesét, Jana Kaderavkovát. A lúzer szépségkirálynő saját magát buktatta le, amikor megosztotta az olasz nyelvtudását méltató zsűrivel, hogy képzettségét Olaszországban töltött munkatapasztalatainak köszönheti: ezalatt kiművelte magát sztriptízből, pornómodellkedésbőll és erotikus időjárás-jelentésből is.

Közvetlenül az eredményhirdetés után máris elbukta koronáját a Cseh Köztársaságbeli Saazban megrendezett Miss Zlatého Moku szépségverseny húszéves győztese, Jana Kaderavkova. A szépségkirálynő azután inthetett búcsút az első helynek, hogy részletesen és őszintén reagált a sör témájú szépségversenyen az olasz nyelvtudását méltató megjegyzésére. „Ó, rengeteg időt töltöttem Olaszországban. Sztriptíztáncosnőként dolgoztam, pózoltam néhány pornómagazinnak, a tévében pedig erotikus időjárás-jelentő voltam” – dicsekedett Kaderavkova az Arany Nedű Szépségverseny meglepett zsűrijének.

Érvénytelenítették az eredményt

Kadarevkova őszintesége persze nem maradt reakció nélkül, a megmérettetés egyik szervezője, Petr Simacek rögtön felvilágosította a húszéves lányt arról, hogy mint a legtöbb szépségversenyen, úgy a náluk sem indulhatnak olyanok, akik korábban pornós vagy erotikus munkát űztek, ezért érvénytelenítik a verseny eredményét.

Nem egyedülálló eset, hogy egy playmate-ről vagy egy szépségkirálynőről – meztelen fotók vagy szexvideók révén – kiderül, hogy komoly szakmai előképzettséggel rendelkezik az erotikus iparban. A példákért még Magyarország határait sem kell átlépnünk, itt van mindjárt az év playmate-jét kutató verseny, amelyen 2005-ben, 2006-ban és 2007-ben is indult olyan versenyző, aki korábban a felnőtt filmekben villantotta meg képességeit. Míg a Playmate of the Year-ből senkit sem zártak ki a pornós múlt miatt, addig a 2009-es Királynő versenyzője, Papp Zsófia aktfotói miatt távozni kényszerült.

Kaderavkova azonban mindenképp új elemet vitt a szokásos lebukós sztoriba, hiszen az valóban nem gyakori, hogy a győztes maga dicsekszik el a zsűrinek szexipari előképzettségével, és aztán még csodálkozik is. „Ez annyira hülyeség. Már az elején meg kellett volna kérdezniük tőlem, nem akkor, amikor megkoronáznak” - méltatlankodott a címét vesztett sörkirálynő a lapoknak.