Az olasz Roberta Mancino lett a legszexibb sportolónő a Men's Fitness olvasói szavazásán. A választásban talán közrejátszik az is, hogy a lány - aki több mint 4000 ugráson van túl -, hajlamos néha meztelenül is ugrani. A lapnak adott interjújában beszél arról is, hogy tulajdonképp véletlenül kezdett ejtőernyőzni, szélcsatornában készül a versenyekre, és hogy meztelenül ugrani isteni érzés.

"Azután döntöttem el, hogy kipróbálom az ejtőernyőzést, hogy megnéztem a Point Break (Holtpont) című filmet. A legjobb barátom ejtőernyőzött, és meggyőztem, hogy vigyen el engem is. Annak ellenére is vele tartottam, hogy azt mondogatta, nem kéne kipróbálnom, mert túlságosan veszélyes. Soha nem gondoltam, hogy ezt fogom csinálni. Miután ugrottam egy csomót és elég tapasztalt lettem, az emberek megkértek, hogy tanítsam őket" - idézte fel a kezdeteket az olasz ejtőernyős sportolónő, Roberta Mancino a Men's Fitnessnek abból az alkalomból, hogy a lap olvasóinak szavazásán ő nyerte el a világ legszexibb sportolónője címet.

Nem csak jó test

A lap szerint a szexi ejtőernyős győzelmének oka, hogy több mint csinos pofi és hihetetlen test, komoly sportkariert is fel tud mutatni. Több mint 4000 ugráson van túl, és 2007-ben olasz bajnok lett freestyle katergóriában. "Néha jógázom vagy elmegyek konditerembe. A legjobban egy észak-karolinai szélcsatonában lehet edzeni, ott készülök fel a nemzetközi versenyeimre is. Néhány nap alatt annyit tudok gyakorolni, ami több száz ugrással is felér" - magyarázta, amikor arról kérdezték, hogyan lehet ebben a sportágban edzeni. "Egyébként kemény sport a szélcsatornában repülés. Nagyon intenzív és észnél kell lenni. Ha elbambulsz, komolyan megsérülhetsz. Gyakran csupa seb vagyok utána, különösen, ha csapatban edzünk."

Roberta Mancinonak kijutott a keményebb pillanatokból is. "Egyszer egy városban kellett földet érnem, mert nagyon erős volt a szél, és nem tudtam visszaevickélni a landolóterülethez. Egy kicsi parkban szálltam le, amit fák és kábelek vettek körül. A landolás egyébként csak akkor veszélyes, ha a szél megnehezíti a dolgot. Ha erős, vagy nagyon viharos, akkor az ernyőd összeeshet, ami végzetes lehet, ha már közel jársz a földhöz" - avatja be az olvasókat. Aztán elmondta, hogy a huszonkilencedik ugrásnál történt meg először, hogy nem nyílt ki a főernyője, és nem is ez volt az egyetlen alkalom: "Összesen ötször nem nyílt ki az ernyőm, mert rosszul pakoltam be."


Azért vetkőzött már férfimagazinnak is

Az ejtőernyőzés mellett természetesen modellkedik is a harminc éves Mancino. 2003-ban szerepelt a Playboyban, 2009-ben pedig a Maxban. Négyszer ugrott meztelenül, abból az egyiket szintén egy fotózás miatt csinálta. "Egyet csináltam egy magazin számára, és nagyon hideg volt" - felelte, amikor a meztelen ugrásairól kérdezték. "A repülő tele volt ejtőernyősökkel, én pedig csak egy takarót tartottam magamon, amíg el nem jött az ugrás pillanata. Elsőnek mentem, úgyhogy mindenki kapott egy keveset a látványból. Egyszer viszont hihetetlenül kellemes volt, amikor a levegő végigfutott a testemen és nem csapkodott meg lebegett semmilyen ruha." Amikor arról kérdezték, hogy mit gondolt, amikor először ugrott, így írta le: "Mit csinálok? Teljesen megőrültem?"