A Reveal magazin egy egész fotósorozatot készített azzal a brit modellel, akinek 2008-ban kénsavval roncsolta szét az arcát egy férfi a nő exének megbízásából. Katie Piper örül, hogy két évvel és több mint 40 műtéttel a történtek után ismét kamera elé állhatott, és reméli, hogy a képek segítenek majd elfogadni magukat azoknak, akik hasonló cipőben járnak, mint ő. Bár állítása szerint lelkileg már rendben van, de az azért bántja, hogy sérülései és az azokat rendbehozó műtétek miatt nem hasonlít édesanyjára, és hogy már azt se fogja megtudni, milyen lett volna, ha természetesen öregedhet meg.

Közel két évvel azután, hogy az arca súlyosan eltorzult egy brutális támadás következtében, az egykor modellként dolgozó Katie Piper ismét modellként állhatott a kamerák elé. A Reveal magazin ugyanis egy egész fotósorozatot készített a 27 éves nővel, aki több mint 40 műtéttel kapta vissza arcát azután, hogy karrierje 2008 márciusában tört derékba. „Csodálatos dolog modellkedni, és hogy újra átlagos lánynak érezhetem magam. Korábban egy savas támadás áldozata voltam, most végre ismét önmagam lehetek. Remélem, hogy más, hasonló cipőben járó nők is látják majd ezt a sorozatot, és erősödik tőle az önbizalmuk” – nyilatkozta Piper a lapnak a fotózás után.

Már nem borul ki

A most 27 éves nőt 2008. március 31-én öntötte le kénsavval Stefan Sylvestre, akit Piper volt barátja, Daniel Lynch bérelt fel  – írja a Daily Mail.  A támadás után azonnal  egy közeli kórház égési osztályára került, ahol tíz órán keresztül mosták le a testét. Sajnos a kórházi személyzet erőfeszítése ellenére a lány arcának bal oldaláról a sav szinte teljesen lemarta a bőrt, fél szemére megvakult, a sav emellett a nyakát, a füleit és a kezeit is érte, valamint belefolyt az orrába és a torkába, szétmarva a nyelőcsövét is. Piper hosszú ideig csak szondán keresztül tudott táplálkozni, az őt ért roncsolódás helyrehozására több mint 40 műtétre volt szükség . „A támadás után már azt se tudtam, ki vagyok valójában. A karrieremnek és az álmaimnak búcsút inthettem. Nem csak a testem, a lelkem is sérült” – nyilatkozta a modell, akinek arcán a sebgyógyulást a szakemberek egy különleges maszkkal próbálták segíteni. A hegesedést gátló álarcot a nap 23 órájában kellett viselnie, és ez eleinte kétségbe ejtette. „Amikor láttam, hogy valóban javul tőle az állapotom, elfogadtam, hogy ezt kell hordanom. Így aztán már nem borultam ki, amikor az utcán a gyerekek megkérdezték, hogy miért van műanyagból az arcom".

Túl elfoglalt egy kapcsolathoz

Katie Piper 2009-ben létrehozott egy alapítványt olyan nők számára, akik külsejét szintén hasonló égési vagy baleseti sérülések tették tönkre. Elmondása szerint a Katie Piper Foundation megalapítása neki magának is nagyon sokat segített abban, hogy összeszedje magát, újra normális életet tudjon élni. „Már nem rezzenek össze a legapróbb hang hallatán, és a lelki sebek is begyógyultak. Továbbra sem szeretem a zsúfolt helyeket, nem szívesen mászkálok egyedül a sötétben, de ezektől eltekintve élem az életem, mint bárki más. Eljárok éttermekbe és bárokba, férfiakkal csevegek. Szeretnék férjhez menni, és gyerekeket is akarok, de egyelőre túl elfoglalt vagyok egy komoly kapcsolathoz."

Mi lett volna?

„Továbbra is vannak dolgok, amik felzaklatnak: már nem hasonlítok az édesanyámra, és soha nem tudom majd meg, hogyan öregedtem volna meg, ha mindez nem történik velem. Bár valószínűleg nem élek majd olyan sokáig, mint várható lett volna, de boldog vagyok. A támadás előtt rossz úton jártam, túlzottan érdekelt a külsőm. A mostani életem sokkal teljesebb. Soha nem gondolok arra, hogy mi lett volna, akkor ha... Az arcom furcsább lett, de a szépség nem a tökéletességben rejlik” – tette hozzá Katie Piper.