Hiába volt péntek este szépségverseny a Symbol nevű szórakozóhelyen, minden pontosan olyan volt, mint egy szokványos hétvégi parti valami rongyrázós helyen, ahova állítólag a szórakozni vágyó harmincas, negyvenes korosztály jár, ha hirtelen dugásra kapna kedvet. Fekete bőrdzsekiben, sötétebb-világosabb farmerben, és valamiért igényesnek gondolt aladdin-cipőben villogott minden férfilátogató. Erős sminkek, felfújt mellek, seggrepacsi, és maga a szépségverseny, amiből fájdalmasan hiányzott az erotika, de versenyeztek anyák is. A Ms. Plastic Queen döntőjét Kocsis Alexandra nyerte.

Az a legmeglepőbb ebben a versenyben, hogy tényleg komolyan gondolják a szervezők. Pedig, amikor az ember meghallja, hogy Ms. Plastic, akkor nyilván feltöltött mellekre, ajkakra gondol, és biztos, hogy a pillanat tört része alatt, akaratlanul is eljut a pornófilmekig. Onnantól aztán tényleg nincs megállás, ágaskodó farkak tömkelege, arcbaélvezés, kikötözések, szexuális segédeszközök végtelen sora, mindenkinek, amit kedvel. Mindezzel szemben viszont a Ms. Plastic Queenen nemhogy önfeledt nevetgélés nincs, de óvatlanul eleresztett mosolygás is alig.

Simán fel lehetne pedig nevetni olyankor, amikor Müller Attila és Mák Kata, az este két műsorvezetője elmondja, hogy annak, aki indulni szeretne a versenyen, legalább egy mélyaltatásban elvégzett műtéten át kell esnie. A botox-injekció és az ajakfeltöltés például rohadtul nem elég ide. A zsűriben meg, a rengeteg támogató, Fogarassy Mariann és Metzker Viki mellett, egy plasztikai sebész szakértőként vesz részt. A Ms. Plastic Queen, a Ms. Plastic Hungary folytatása ugyanis, ahogy a műsorvezetők is megemlítik, nem szokványos szépségverseny. Ez nem rossz, ez nem jó, ez csak egyszerűen vicces.

A tizennégy versenyző magyarosnak gondolt ruhában érkezik a színpadra, együtt tekeregnek a zenére, aztán palotást táncolnak, illedelmes meghajlással köszöntenek mindenkit, miközben a kivetítőn szintén mindenféle magyarosnak gondolt motívumok futnak. Ezzel kezdetét veszi az öldöklő küzdelem. Herczeg Zoltán ruháit viselik a versenyzők első körben. Nem mutatnak sokat a testükből, mert, ahogy végig hangsúlyozták, itt az összhatás, a harmónia a fontos. Van ugyan, aki finoman széhúzza a dekoltázsát, néhányan kecsesen megmozgatják a csípőjüket, amikor a kifutó végére érnek, egy-egy csücsörítést is el lehet még csípni, de ennél többet nem kapnak a nézők.

A helyszínválasztás egyébként kifejezetten szerencsétlen, mert nagyon kevés a hely a Symbol pincéjében. A kifutó például ott ér véget, ahol a lépcsők találkoznak, ahova természetesen betömörülnek a fotósok, meg akik később érkeznek, vagy csak belepillantanak a versenybe. Így aztán minden alkalommal furakodni kell, ha látni szeretne valamit az ember. A műsorvezetőkből meg nem lehet hallani a kezdetekkor semmit, egyrészt azért, mert senki nem veszi észre, vagy komolyan, hogy elkezdődött a műsor, másrészt pedig azért, mert szarul van beállítva a hangosítás. Ennek köszönhetően majdnem minden konferálás elúszik a semmibe.

Aztán következik még két kör, de mindkettő szemérmesebb a szokásosnál. Az utolsó körben ugyan melltartóban, bugyiban és letolt, kantáros gatyában lopakodnak ki a döntősök a színpadra, hogy Forma 1-es kerékcserét játsszanak el, de amikor elindulnak a kifutón, már felkapják a nadrág szárait. "Vetkőzhetnétek jobban is, nem vagyok szégyenlős" – mondja valaki a tömegből, amikor összeállnak a kifutó végén. Mire idejutunk, megtudjuk, hogy Székesfehéron készültek egy hetet a döntősök, nagyon összetartó csapat alakult ki, és a csajok kicsit bátrabbak lettek a tavalyiakhoz képest. "Gondoljanak bele, a szigorú étkezés, a stressz, ezek a csajok mindent remekül kibírnak" – fényez Müller Attila.

A Ms, Plastic Queen döntőjét végül az ötös rajtszámú Kocsis Alexandra nyerte, aki bezsebelhetett még egyéb különdíjakat is. Ahogy a Velvetnek elmondta, azért indult a versenyen, mert itt a harmóniát, szóval mindent egyben néznek. Egy 300 köbcentis implantátummal töltette fel a mellét, mert korábban 12 évig atleziált, egyébként több mint 100 aranyérmet szerzett. Az első udvarhölgy a 13-as számú Gyuris Anita lett, a második udvarhölgy pedig a 12-es Szakál Kata. Kocsis Alexandra többek között egy kocsit vihetett haza, aminek kulcsát a helyszínen megkapta.

A verseny legidősebb indulója, a negyvenöt éves, öt gyermekes Herczog Erzsébet pedig megosztotta velünk, hogy nem az implantátum mérete a lényeg, mert ez emberfüggő. Mindenkinek a legmegfelelőbbet adják, gyakorlatilag rászabják az emberre. Ő 8 évvel ezelőtt rakatta be, mert 5 gyermek után a szoptatástól elváltoztak a mellei. "Érdekes pár hónapig, aztán megszokja az ember. Olyan, mint egy fogtömés" – mondta. "A barátnőm beszélt rá, hogy induljak. Megkerestem a szervezőket és elmondták, hogy a természetességre törekszenek" – idézte fel a körülményeket. Mint mondta, a felkészülés legalább olyan nehéz volt, mint megszülni egy hatodik gyereket.