Miután a játszótéren terrorizálták, hazament és felakasztotta magát a tizenkét éves Bradley Wiseman. Iskolaigazgatója szerint remekül beilleszkedett, és egyetlen jelzést se kaptak arról, hogy piszkálnák a többiek, edzője pedig úgy tudja, kifejezetten népszerű volt a csapattársainak körében. Az edlingtoni fiút édesanyja találta meg, és azonnal riasztotta a rendőrséget.

Egy tizenkét éves iskolás srác felakasztotta magát otthon, miután a játszótéren azzal piszkálták, hogy túlságosan illedelmesen beszél. Bradley Wisemant állítólag hónapok óta zaklatták azért, mert mindig túl udvarias. Barátok százai hibáztatják a szívató diákokat egy online emlékoldalon – írja a DailyMail.

"Remélem, a bűntudatuk örökké üldözni fogja őket, és rájönnek majd, mit tettek. Nyugodj békében, Bradley" – írja Shelly-Loise Hindley. "Nem ezt érdemelted. Senki nem érdemelné ezt. Szörnyű megrázkódtatás ez mindenkinek. Mindenkit bánt, ami veled történt" – tette hozzá Anthony Rushton.

A tragédia óta átjárnak a szomszédok, hogy segítsék a harminchét éves anyukát. "Számíthat ránk" – mondta egy szomszéd az anyukára utalva. "Imádnivaló fiú volt, nagyon udvarias. Ez sehogy sem illik hozzá. Soha nem tette volna ezt, ha nem bántották volna az iskolában" – magyarázta.

"Azért erőszakoskodtak vele, mert udvarias volt. Nagyon szépen válogatta a szavakat. Nem lehetett megmondani róla, hogy erről a környékről származik. Csodás gyerek volt, nagyon szomorú, ami vele történt" – folytatta a szomszéd.

Bradley Wiseman rögbiőrült volt, és állítólag nagyon népszerű csapatában. "Szórakoztató srác volt. Nem volt jele annak, hogy piszkálják az edzéseken és a meccsek alatt" – mondta John Wills, a Wiseman edzője a Doncaster Rugby Football Clubnál.

Mary McCorry, Wiseman iskolájának, a Sir Thomas Wharton Community College-nek az igazgatója pedig úgy nyilatkozott, hogy soha nem jelentkezett senki, hogy Wisemant bántanák. "Bradley jól beilleszkedett az iskolába és nem érkezett panasz, hogy piszkálták volna, vagy más problémáról, ami miatt aggódnunk kellett volna" – mondta.

Bradley Wisemant hétfőn délután fél ötkör találta meg édesanyja, Erika, és azonnal riasztotta a rendőrséget. Halála körül nincsenek gyanús körülmények, állította a rendőrség szóvivője. "Diákjaink boldogsága a legfontosabb számunkra, az erőszakoskodást különlegesen szigorúan kezeljük" – mondta később az igazgatónő a BBC-nek.