A kilenc hónapos Joshua Herronnak alvás közben gyakran leáll a légzése, és szüleinek az elmúlt hónapokban tizenkilencszer kellett mesterségesen elindítani azt. Az édesanyának lelkiismeret-furdalása van a „kegyetlen módszerek” miatt, de az apa szerint az a legfontosabb, hogy az oxigénhiány ne okozzon károsodást az agyban. Az orvosok már Joshua Herron születése után tudták, hogy valami nincs rendben, de a problémák forrását egyelőre nem sikerült biztosan megállapítani.

Tavaly összesen 19 alkalommal kellett mesterséges lélegeztetést alkalmaznia egy ausztrál anyának, a most kilenc hónapos gyermeknek ugyanis rendszeresen leáll a légzése alvás közben – írja a news.com.au. Susie és Damien Herron természetesen egy légzésfigyelőt is elhelyezett a fiuk, Joshua ágya mellett, így ha a gyermeknek 20 másodpercre kihagy a légzése, azonnal a segítségére siethetnek. „Éjszakánként nem tudok aludni. Attól félek, hogy a férjem nem hallja meg a jelzést. Ahogy megszólal a készülék, eluralkodik rajtunk a pánik. Nem tudhatjuk, hogy újra lélegezni kezd-e” – nyilatkozta az édesanya. Az orvosok nem igazán tudják, hogy pontosan mi is a baja a gyermeknek, valószínűleg fejlődési rendellenességre vezethető vissza Joshua Herron állapota. Az első otthoni légzéskimaradás a gyermeknél két hónappal azután történt, hogy hazahozták a kórházból, és azóta előfordult, hogy tíz nap alatt hatszor is probléma adódott.

A házaspár már megtanulta, hogyan tudnak segíteni a gyermekükön, bár kicsit kegyetlennek tartják a módszereket, amiket alkalmazniuk kell, és az édesanya fél attól, hogy gyermek egy idő után nem bocsát majd meg neki. „Nagyon rossz érzés, hogy olyan határozottan kell rácsapnod a gyermeked hátára. Mindig elgondolkozom azon, hogy vajon mennyire befolyásolja ez majd a kapcsolatunkat” – nyilatkozta Susie Herron, aki Joshua mosolyából tudja, hogy minden rendben van. Az édesapa, Damien Herron amiatt aggódik, hogy fia agya károsodhat. „Az orvosok azt mondták, nem baj, ha véletlenül eltörik a bordája, az a lényeg, hogy életben maradjon. Az a legfontosabb, hogy újra lélegezzen. Semmiképpen nem akarjuk, hogy az oxigénhiány miatt károsodjon az agya” - tette hozzá.

Az orvosok állítólag már Joshua Herron születésekor tudták, hogy valami baj van, ugyanis a vérében abnormális volt a laktátszint. Mielőtt hazavihették volna, tizenegy napot töltött a kórházban. A folyamatos vizsgálatok ellenére megnyugtató választ nem sikerült adniuk a szakembereknek. A család helyzetét az sem könnyíti meg, hogy a 9 hónapos fiú ekcémás.  A házaspár természetesen hálás azon családtagoknak és barátoknak, aki segíteni próbálnak rajtuk. Nappal Susie Herron szülei vigyáznak a gyermekre, így az édesanyja ki tudja magát aludni. A környéken lakó anyukák pedig ételt szállítanak a házaspárnak, akik természetesen azt kívánták így az újév alkalmából, hogy gyermekük nője ki a betegségét, hogy egészséges és erős legyen, átlagos gyerekként nevelkedjen.