A rendőrség azt hitte, a kifűtött garázsban marihuánát termeszt a 42 éves családanya, pedig a nő csak fia tengerimalacainak tett be egy hősugárzót. A hatóság elnézést kért az érintettektől, akiket igen kínosan érintett, hogy hat fegyveres egyenruhás szállta meg a környéket.

A 42 éves általános iskolai tanárnőnek a munkából kellett hazasietnie egyik nap, amikor a nyugat Yorkshire-i rendőrség emberi megszállták házát. A fokozott hatósági jelenlét oka: egy rendőrségi helikopter hőkamerája által rögzített felvételen világosan látszik, hogy Pam Hardcastle garázsa ki van fűtve. A fűtött garázs pedig a marihuána termesztés egyértelmű jele, legalábbis a rendőrök szerint: Hardcastle azonban csupán két tengerimalaca, Simon és Kenny kedvéért tett hősugárzót a használaton kívüli garázsba.

Hat rendőr három járőrautóval sietett a nő bradfordi házához, hogy leleplezzék a drogtanyát. Mivel Hardcastle nem volt otthon, a szomszéd kapujáról leverték a lakatot és azonnal betörtek kertjébe. „A rendőrtiszt azt parancsolta, menjek haza. Azt mondta, a garázsom lett gyanús az egyik helikopterüknek, és azt gondolják, cannabist termesztek. Azt mondta, bejelentést kaptak, úgyhogy házkutatást fognak tartani” – mondta Hardcastle a Daily Mailnek.

„Hihetetlen volt. Anyám mondta nekik, hogy tengerimalacaim vannak a garázsban, és biztos azért fűtöm, hogy ne fagyjanak meg. De a rendőrök betörtek a szomszédom kapuján és bementek. A szomszédom elmondása szerint minden tele volt rendőrökkel, mindenki azt találgatta, mit követhettem el. Nagyon kínos” – tette hozzá a tanárnő.

A két tengerimalac Hardcastle 10 éves fiáé, három hónapja élnek a garázsban. Amint meglátták őket a rendőrök, azonnal tudták, hogy nincs keresnivalójuk Hardcastle-nél, de a nő azt mondja, őt nagyon kínosan érintette az ügy és attól is tart, hogy esetleg bekerülhet a bűnügyi nyilvántartásba. „Nincs büntetett előéletem, egy befizetetlen számlám sincs. Mondtam a rendőröknek, hogy ártatlan vagyok, mondták, hogy tudják, de be kell nézniük a garázsomba. Amikor kinyitottam és meglátták a tengerimalacokat, nem mondtak semmit. Két másodpercet töltöttek a garázsban és elmentek. Az emberek találgatnak, vajon mibe keveredtem, mintha már el is könyveltek volna drogdílernek. Ügyvédhez fordultam, mert félek, hogy bekerülök a bűnügyi nyilvántartásba” – mondta a lapnak Hardcastle.

A rendőrfőnök szerint fölösleges az asszony aggodalma, személyesen kért elnézést tőle az eset után, és a rendőrség gondoskodott új lakatról is a szomszéd kapujára. „A garázs elhelyezkedése miatt nem tudtunk volna a tulajdonos bevonása nélkül megfigyeléseket folytatni. Ebben az esetben hamar kiderült, hogy a helyiség fűtése nem köthető cannabis-termesztéshez” – mondta Darren Brown, a Neighbourhood Policing Team felügyelője. „Elnézést kérek az elszenvedett sérelmekért, ugyanakkor hangsúlyozom, hogy csak ilyen eljárással lehet leleplezni a drogdílereket” – tette hozzá a felügyelő.