Szerdán a bíróság előtt kellett megjelennie a mauritiusi Legends Hotel azon alkalmazottainak, akik a rendőrség szerint megfojtották Michaela McAreavey ír szépségkirálynőt. Csupán egyiküknek jelent meg az ügyvédje, és ő azonnal panaszt is tett, kliensével ugyanis kegyetlenül bántak a rendőrök. A 27 éves nőt jövő héten helyezik örök nyugalomra Írországban.

A mauritiusi Legends Hotel személyzetének három tagját azzal vádolják, hogy megölték Michaela McAreavey ír szépségkirálynőt. A három illetőnek kedden már meg is kellett jelennie a kerületi bíróság előtt, kettejüket gyilkossággal vádolják, a harmadik illetőnek bűnsegédlet miatt kell felelnie. A rendőrség szerint ők voltak az utolsók, akikkel az éppen nászúton lévő Michaela McAreavey találkozott. Ketten állítólag beismerték a tettüket, de a rendőrség keddi közleménye szerint a harmadik gyanúsított egyelőre nem vallotta be, hogy részt vett-e a gyilkosságban.

A szálloda biztonsági rendszerének adatai szerint két perccel azelőtt mehettek be a szépségkirálynő szobájába, mielőtt ő visszament volna a szálláshelyére. A 27 éves nő férjével, John McAreavey-vel éppen a szálloda éttermébe tartott, amikor eszébe jutott, hogy valamiért vissza kell mennie a szobájukba. Férje 20-30 percet várt rá, majd utánament, de mivel a nejénél volt a kártya, ami az ajtót nyitotta volna, ezért segítséget kért a szálloda személyzetétől. Ezt követően találták meg Michaela McAreavey holttestét. A halottkém szerint a nőt megfojtották.

A három férfi február másodikáig őrizetben marad, és csak ezután döntenek arról, hogy óvadék fejében szabadon engedik-e őket. A keddi bírósági meghallgatáson csupán egyikük jogi képviselője volt jelen. Az irishtimes.com információi szerint a három férfi sírva vonult el a barátok, a családtagok és a nézelődők előtt, amikor bevitték őket a bíróság épületébe. Az egyikük ügyvédje egyébként panaszt tett a bíróságon, mert a férfinak nem tetszett, ahogy a rendőrségen bántak vele. Állítólag többször is megütötték. „Levetkőztettek, felfektettek egy asztalra. Egy slaggal többször is rávágtak a fenekemre és a lábamra. Ezt követően egy törölközőt tettek a fejemre, majd ütöttek, rugdostak és fojtogattak” – panaszkodott Avinash Treebhoowoon. Ügyvédje szerette volna, ha a férfit azonnal orvoshoz viszik, aki megvizsgálja az esetleges sérüléseket. A bíróság helyt adott kérésének. Treebhoowoon felesége azt nyilatkozta, hogy a férje ragaszkodik az ártatlanságához.

A bírósági meghallgatással egy időben a meggyilkolt nő családtagjai is megérkeztek a szigetre. Többek közt Michaela McAreavey fivére, és John McAreavey testvére is Mauritiusra utazott, és várhatóan szerdán már az áldozat édesapja, Mickey Harte is a helyszínen lesz.

Az egykori ír szépségkirálynő holttestét már elhozták a kórházból, és elvitték egy repülőtérre. A holttest várhatóan csütörtökön érkezik majd meg Belfast városába, és Michaela McAreavey-t a jövő héten helyezik majd örök nyugalomra. A gyászszertartást abban a templomban tartják, ahol a 27 éves nő pár héttel ezelőtt férjhez ment.