Egy memphisi középiskolában már egy éve tudják, hogy komoly bajok lesznek abból, hogy túl sok, az iskolába járó lány lesz terhes iskolaévei alatt, de csak most kezdték el megpróbálni visszaszorítani a terhességeket. Az iskolába járó lányok 20 százaléka, nagyjából kilencvenen, az év végére anya lesz. Az egyik fiatal anya szerint a lányok összebeszélnek egymás között, hogy együtt legyenek terhesek.

A középiskola lánytanulóinak 20 százaléka, mintegy kilencven lány lesz anya az év végére egy memphisi középiskolában, ahol csak mostanában kezdtek el komolyan azzal foglalkozni, hogy visszaszorítsák a terhességeket - írja a WMC Tv.

A Frayser High School tanulóinak nagy számú terhessége már egy éve feltűnt a memphisi iskolafelügyeletnek, de csak most kezdtek el intenzíven foglalkozni a dologgal, miután rekordmennyiségű lány esett teherbe. A terhességmegelőző programokat beépítik a tanrendbe, de lesznek tanítási utáni foglalkozások is a védekezés fontosságáról, valamint a fiatalkorú anyasággal járó veszélyekről, hátrányokról. Az elterelőprogramokon felül a felügyelet részéről fontosnak tartják azt is, hogy a diákokat felkészítsék a szülői szerepre is.

“Meg kell jegyezni, hogy a fiatal hölgyek nem az iskola folyosóin estek teherbe, de bármi, ami a közösségekben történik, bekerül az iskolába is. Úgyhogy, mint közösség kell foglalkoznunk ezzel a problémával” - mondta az Action News 5-nak a felügyelet főnöke, Stephanie Gatewood.

Az egyik 16 éves anya szerint nem teljesen véletlen, hogy sok terhes lány van az iskolában. Néhányan megbeszélik egymással, hogy megpróbálnak együtt teherbe esni.

“Szomorú, hogy olyan sok lány terhes a Frayserben, de ez nem újdonság.  Néhány lány csak azért akarja ezt, mert cukinak tartja. Másoknál inkább balesetről van szó. Olyanok is vannak, akik valószínűleg tervezik. Megtervezik együtt, hogy mikor próbálnak teherbe esni. Szükség lenne olyan órára, ahol megtanítják a lányoknak, hogyan védekezzenek, meg ilyenek. És azt, hogy ne akarjanak teherbe esni” - mondta a 16 éves Terrika Sutton, aki véletlenül esett teherbe.

Sutton öthónapos terhes volt, amikor észrevette, hogy terhes, azt mondta, teljesen elképedtek a hír hallatán a szülei és az osztálytársai. Most van egy kéthónapos lánya, Camiya, akit megpróbál az iskola mellett felnevelni.

“Reggel olyan öt óra körül felébreszt, felkelek, keresek valamit, amiben iskolába tudok menni. Felöltöztetem, ha vinni kell valahova, akkor a papája néha vigyáz rá, én meg elkészülök, és megyek az iskolába” - mondta a lány.

Néhány évvel ezelőtt egy Bostonhoz közeli, gloucesteri középiskolában történt hasonló, hogy feltűnően sok lány esett teherbe . Akkor 17 lány volt egyszerre terhes az iskolában. Annál az esetnél is felmerül, hogy a lányok összebeszéltek, hogy együtt legyenek terhesek, de tagadták a feltételezést .