A rendőrség szerint a mauritiusi Legends Hotel két alkalmazottja csak egy kis összeget akart ellopni Michaela McAreavey pénztárcájából, hátha így nem buknak le. Az éppen nászúton lévő nő azonban pont akkor ért vissza szobájába, amikor egyikük a pénztárcájában kotorászott. Mivel nem tudta, hogy ketten vannak, ordítozni kezdett a tettessel, ekkor kapta el őt a másik szállodai alkalmazott. A beszámolók szerint az asszony sírva próbált szabadulni, de nem sikerült.

Kevesebb mint száz fontért fojtották meg szállodai dolgozók az ír sportmenedzser, Mickey Hart lányát Mauritiuson - írja a Daily Mail. A tettesek állítólag csak egy kis összeget akartak ellopni Michaela McAreavey pénztárcájából reménykedve abban, hogy a nő és férje nem veszi észre, hogy valami eltűnt a szobájukból - írja Daily Mail. Az ékszerekhez például hozzá sem akartak nyúlni. A nyomozók szerint Michaela McAreavey pénztárcájában többek közt 50 font (kb. 16 ezer forint), 250 euró (kb. 69 ezer forint) volt. Sajnos az asszony, aki csak kekszért ment vissza a szobájába, pont rajtakapta őket. A tettesek megfojtották őt, majd beledobták a fürdőkádba,itt fedezte fel férje, aki 20-30 percet várt rá, majd keresésére indult.

Egy 29 éves és egy 41 éves szállodai dolgozót vádolnak a gyilkossággal. A 33 éves Raj Theekoy nem vett részt a lopásban, de amikor elhaladt a szoba előtt, hallotta a nő sikoltozását, majd látta távozni a két férfit. Hozzájuk hasonlóan őt is őrizetbe vették, és szerdán neki is meg kellett jelennie a bíróságon.

A rendőrség tájékoztatása szerint a 29 éves Avinash Treebhoowoon a földre lökte a nőt, aki beverte a fejét, de nem veszítette el az eszméletét, és sikítani kezdett. A 41 éves Sandip Mooneea ezután a kezével fogta be áldozata száját, majd a másik karjával átszorította a nő nyakát. A rendőrség szerint a férfi dulakodás közben valószínűleg túlságosan megszorította Michaela McAreavey nyakát.

Mooneea és Treebhoowoon ezután a kádba vitte a nőt, majd megengedték a csapot. Raj Theekoy szerint a két férfi nagyon gyanúsnak tűnt, borzasztóan izzadtak, és ugyan két külön irányba indultak el, később találkoztak. Azt nem hallotta, hogy miről beszéltek, de amikor ismét különváltak, rákérdezett egyiküknél, hogy mit csináltak a szobában. Treebhoowoon a következőket mondta: "Maradj csendben, nem történt semmi. Hallgass, és felejtsd el az egészet!"

A  szerdai bírósági meghallgatást követően a három férfit elvitték a helyszínre, és be kellett mutatniuk, hogy pontosan mi is történt. Az asszony körme alatt talált bőrdarabok egyébként sokat segítenek majd abban, hogy elítéljék a tettesek - reménykedik a rendőrség.

A nyomozók szerint az asszony először csak azt a férfit látta, aki a pénztárcájában kotorászott, és nem tudta, hogy más is van a szobában. Miután Sandip Mooneea meglepetésszerűen lefogta, az asszony megpróbált kiszabadulni, de nem sikerült neki. "Nem örült, annak, hogy lopni próbáltak tőle, ideges lett, és kiabálni kezdett a tettessel. Talán nem tett volna így, ha tudta volna, hogy más is van a szobában" - nyilatkozta Ranjit Singh Jokhoo nyomozó, aki azt is elmondta, hogy az asszony a halála előtti percekben, amikor Sandip Mooneea lefogta, sírt és kiabált. McAreavey ruhájához állítólag nem nyúltak gyilkosai, amikor rátaláltak a kádban, még mindig rajta volt a bikinije, valamint a fekete rövidnadrágja.