Rövidíteni akart hazafele kedden este az a román férfi, akinek a karját leszakította egy vonat. A férfi a baleset után megkereste a leszakadt testrészét, zsebrevágta, és elindult a kórházba. A végtagját már nem tudták visszavarni.

Kedd éjszaka egy 27 éves bakói tornatanár le akarta vágni az utat hazafele, ezért átvágott a vasúti síneken, annak ellenére, hogy nagy sebességgel közeledett egy vonat  - írja a Manna.ro. Azt sikerült elkerülnie, hogy a vonat elgázolja, de nem tudott eléggé eltávolodni, ezért a karja beleakadt a vonatba, ami szinte a vállánál leszakította a karját. A vonat olyan gyorsan ment, hogy a férfi végtagja több méterre elszállt.

Ezután nem esett pánikba, hanem elment megkeresni a leszakadt végtagot. Meg is találta, a zsebébe rakta, majd elindult az út mentén, hogy mentőt hívjon magának. Több tucat autót próbált megállítani, nem járt sikerrel. Végül körülbelül 500 méter megtétele után a vérveszteség miatt összeesett. Ekkor állt meg mellette egy autós, aki értesítette a mentőket.

"Rettenetesen fájt. Nem igazán emlékszem sokmindenre. Annyit tudok, hogy amikor megláttam a vonat fényszóróit, megijedtem. És elég sokat gyalogoltam a leszakadt karral a zsebemben" - számolt be már a kórházból a szerencsétlenül járt férfi.

A bákói megyei kórház orvosai úgy döntöttek, a férfit Iaşi-ba küldik, ahonnan négy órával a baleset után egy helikopterrel Bukarestbe szállították. Szerda reggel vitték a Floreasca kórház műtőjébe. Az operáció négy órán át tartott, de a fiatalember karját nem tudták visszavarrni.

A felesége elmondta, a bukaresti orvosok férje vállán végeztek rekonstrukciós műtétet, a férje pedig nincs életveszélyben. A bukaresti Floreasca kórház plasztikai sebészeti osztályának munkatársa, a férfi túl későn érkezett hozzájuk ahhoz, hogy meg tudják menteni a karját.

"Sajnos a baleset után kilenc órával ért hozzánk, vagyis túl későn ahhoz, hogy visszaültessük a karját. Ilyen esetekben a műtétet legtöbb hat órán belül el kell végezni" - magyarázta a szakember. Hozzátette, ha idejében beszállították volna a beteget, akkor sem biztos, hogy vissza tudták volna varrni a karját, mert a szövetek teljesen szétszakadtak