A Benetton hírhedt modellje, Isabelle Caro még tavaly novemberben halt meg 15 éven át tartó anorexiája miatt. Anyja nem bírta elviselni a terhet, hogy lánya halálát ő okozhatta azzal, hogy egy olyan kórházba hagyta elvinni a legyengült lányt, ahol a feltételezések szerint nem gondoskodtak róla megfelelően. Az orvosok szerint a lány halálát tüdőgyulladás és dehidratáció okozta, a lány apja szerint viszont az orvosok figyelmetlensége, ezért beperli a kórházat.

Lánya halála után alig két hónappal öngyilkos lett Marie Caro, annak az Isabelle Carónak az anyja, aki talán a világ legismertebb anorexiás modellje volt. Isabelle Caro még tavaly novemberben halt meg, 165 centis magasságához nagyjából 30 kilós volt.

Halálát az orvosok szerint az anorexiája miatt legyengült szervezete okozta, novemberben a párizsi Bichat kórházba szállították, ahol tüdőgyulladás és kiszáradás miatt kezelték, de nem tudtak rajta segíteni az orvosok. A modell apja szerint viszont a lánya nem anorexiája miatt kialakult betegségei miatt, hanem azért halt meg, mert a párizsi kórházban nem foglalkoztak vele az orvosok, ezért néhány napja beperelte a kórházat.

A színésznőként és modellként dolgozót Caro 2007-ben lett nagyon ismert, amikor a Benettonnak dolgozó legendás fotós Oliviero Toscani készített róla egy anorexiaellenes plakátot. A plakát sokkolta a világot, de sokkolta Isabelle Carót is, aki először a 2007-es milánói divathéten látta viszont a képeket. Ledöbbent azon, hogy néz ki, ráadásul rengetegen támadták, úgy érezte, terrorizálják. Megromlott a viszonya Toscanival, azt mondta, amikor a képek készültek róla, nem is tudta pontosan, hogy mihez akarják majd felhasználni, támadta Toscani munkamódszereit. A fotós pedig a sajtón keresztül támadta az anorexiás modellt.  A 28 éves korában elhunyt modell saját bevallása szerint 13 éves korától kezdve volt anorexiás, betegségét a nehéz családi körülményekkel magyarázta, annak ellenére, hogy kifejezetten szoros volt a viszonya az anyjával.

Anyja nem tudta feldolgozni a lánya halálát, január 4-én öngyilkos lett a bűntudat miatt - írja 20minutes nevű svájci lap. “A feleségem a múlt héten véget vetett az életének. Bűnösnek érezte magát amiatt, hogy a lányunkat a Bichat-ba vitték. A lányom nem akart abba a kórházba menni, mert egyszer már volt ott, és látta, hogy a sürgősségi osztályon nem akartak adni egy 70 éves nőnek vért, arra hivatkozva, hogy a vért meg kell tartaniuk a fiatalabbak számára. De a mentősök a Bichat-ba mentek a lányunkkal, és a feleségem úgy gondolta, ez az ő hibája. Teljesen elhatalmosodott rajta a bűntudat. Erre még rájött egy Toscanival készített interjú is, amit megnézett, annak ellenére, hogy próbáltam minden ilyesmitől távol tartani. De ezt már nem tudta elviselni, ahogy a lánya hiányát sem” - mondta Christian Caro a svájci lapnak.

Az egyedül maradt apa azt mondja, barátai tartják benne a lelket, támogatják, ő pedig igyekszik emelt fővel viselni a csapásokat.

A család nyolc éven keresztül próbálta kigyógyítani Isabelle Carót az anorexiából, mindhiába. “A lányom azt mondta, hogy elmegy turnézni egy színdarabbal, amiben szerepelt. Minden este felhívott minket, hogy remekül érzi magát. A valóságban pedig otthon volt, és már nem evett két és fél hónapja. Az egyik szomszédja hívta fel egy barátomat, a lakás tulajdonosát, hogy “Baj van, láttam Christian lányát, szólni kell Christiannak, súlyos probléma van”. Minden így kezdődött 2002 januárjában” - mondta az apa.