Az első hírek szerint OxyContin-túladagolásban hunyt el csütörtökön a Narnia-filmek producere. Az eszméletlen Perry Moore-ra élettársa, Hunter Hill talált rá a pár sohói otthonának fürdőszobájában, de már hiába hívta a mentőket, nem tudtak segíteni a produceren.

Csütörtökön holtak találták otthonában Perry Moore-t, a Narnia-filmek producerét - számolt be a halálesetről a New York Daily News. Meg nem erősített hírek szerint halálát az OxyContin nevű, vényköteles morfinszármazék túladagolása okozta, ami a Vicodinhoz hasonló erős fájdalomcsillapító, szedése alatt könnyen pszichés függőség alakulhat ki.

Előző este még jó kedve volt

A 39 éves producerre reggel 9:30-kor eszméletlenül talált rá pasija, Hunter Hill a pár közös otthonának fürdőszobájában. Hill ezt követően azonnal hívta a mentőket, de már nem tudtak segíteni Moore-on.

A 69 éves Bill Moore, az elhunyt apja röviden nyilatkozott a lapnak. "Fel sem tudjuk fogni, sokkolt minket a hír" - mondta, majd hozzátette, előző este még beszélt fiával, ám akkor semmi sem utalt a tragédiára. "Nagyon jó kedve volt, erre senki sem számított" - tette hozzá.

A Narnia-filmek, amelyek C.S. Lewis regényei alapján készültek, mindegyikének Perry Moore volt a producere, az elmúlt évek alatt meghaladták 1,5 milliárd dollárnál is több bevételt hoztak a készítőknek, amivel a filmsorozat minden idők 16. legjövedelmezőbbje lett.