Összesen 31 hattyút végzett ki az angliai Blackford környékén az az ismeretlen, akire az állatvédők vérdíjat tűztek ki, ennek összegébe pedig a neves író, Terry Pratchett is beszállt. A lelőtt állatok nagy része ráadásul sérült volt, Blackfordban épp azért ápolták őket, hogy tavaszra megerősödjenek.

Február végén az angliai Blackford környékén összesen 31 hattyút mészárolt le valaki vadász légpuskával. Blackfordban nyolc állatot végzett ki az ámokfutó, később pedig még 23 tetemet találtak Wedmore és Godney környékén - írja a Daily Mail. A védett állatok lemészárlása nem csak a helyieket rázta meg: Terry Pratchett, a Korongvilág-könyvek neves szerzője is felháborítónak tartja a brutális állatkínzást.

Az író ezért úgy döntött, hogy segíteni fog, és megduplázza az állatvédelmi szervezetek által a tettesre kitűzött vérdíjat. Tízezer fonttal (kb. hárommillió forint) támogatta az RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) állatvédő egyesületet. Így összesen már 26 ezer font (több mint 8 millió forint) jutalmat ajánlanak fel a nyomravezetőnek.

„Senki nem érti a történteket, nehéz elhinni, hogy létezik ilyen érzéketlen ember. Figyelemmel kísérem a nyomozást, remélem, hogy rátalálunk a tettesre” – mondta Pratchett a Daily Mailnek. Az ismeretlen elkövető fejbe lőtte a madarakat, de mint a boncolásnál kiderült, nem mindegyik állatot sikerült elsőre kivégeznie: volt, amelyik három lövést is kapott, és vélhetően órákig szenvedett, mire kimúlt.

A somerseti rendőrség szóvivője elmondta, őrjáratoznak a környéken, de a nyomozásban és a bűnvádi eljárásban az RSPCA is besegít. A Secret World nevű állatvédő csoportot nagyon megviselte az eset, mivel karácsony előtt pont a környéken mentettek ki 21 hattyút a befagyott folyóból, és próbálták őket megerősíteni annyira, hogy tavasszal visszamehessenek a természetbe. Így azonban a sikeres akció ellenére is csak két hónappal tudták hosszabbítani a madarak életét, akik szintén áldozatul estek a mészárlásnak.