A román lány nyolc hónapos terhes. Egy szociális munkás és a tanárai szóltak a rendőrségnek, a testvérpár anyja ugyanis eleinte arról beszélt, hogy kizártnak tartja ezt. Szerinte a lány attól esett teherbe, hogy a testvére után fürdött a kádban, és nem cseréltek vizet.

Megdöbbentő eset kivizsgálásába kezdett a rendőrség Iaşi megyében: egy 14 éves lány Ion Neculce településről nyolc hónapos terhes, és bevallása szerint a 16 éves testvére ejtette teherbe, áll a Libertatea internetes oldalán – írja a manna.ro.

Egy szociális munkás és a lány tanárai emeltek panaszt a rendőrségen, ugyanis ijedten vették észre, hogy Petronela Nechifornak egyre nagyobb a hasa.

"A lány nyolc hónapos várandós, a hónap végén pedig meg fog szülni. Beszéltem vele, megkérdeztem, kié a gyerek. Szó szerint azt mondta, hogy a testvérétől terhes" – magyarázta Felicia Păvăluc, a település szociális munkása.

A rendőrségi iratcsomóban szerepel egy vallomás a két kamasz anyjától, Lăcrămioara Nechifortól is. Az anya kezdetben kizárta, hogy a testvértől fogant volna a gyermek. Szerinte Petronela attól került áldott állapotba, hogy a testvére után fürdött a kádban, ugyanabban a vízben.

A nő egy szakorvosi igazolást is átadott a rendőrségnek, amelyben az áll, hogy lánya bár terhes, de még szűz. A nyomozók szerint nem elképzelhetetlen, hogy a szexuális közösülés alkalmával nem szakadt át teljesen a szűzhártya.

Később az anya megváltoztatta a vallomását. "A fiú azt mondta, hogy csak egyszer történt meg. Nem erőltette. Nem tudom. Talán játék volt, nem tudhatom. Tudom én, hogy mi van az ő fejükben?" – mondta. Azt is megosztotta, hogy kegyetlenül megverte a fiát, további büntetéseket már nem alkalmazott, mert félt, hogy öngyilkos lesz a kamasz.

Lăcrămioara Nechifor nem szeretné megtartani a babát, állami gondozásba adják. "Lányom nyolcadik osztályos tanuló, tovább kell tanulnia" – jelentette ki határozottan.