A plasztikai sebész az égési sérüléseket allergiás reakciónak hazudta, és utasította a nővéreket, hogy kötözzék be a még altatásban lévő beteget, mert nem akarta, hogy kiderüljön a hibája. A német születésű sebésznő életében az első munkanap a londoni Welbeck kórházban szinte az utolsó is volt.

Allergiás reakciónak hazudta a német születésű dr. Christina Brunner azt az égési sebet, amit a kigyulladó tampon és lepedő okozott a mellplasztikára váró, altatásban lévő páciense jobb mellén. Pedig a balesetet az ő egyik elektromos eszköze okozta, ami hozzáért a beteg bőrére ragasztott tamponáló gézlemezhez – írja a Mirror. A 4250 fontos (kb 1,3 millió Ft) plasztikai műtét során szerzett 50 pennys pénzérme méretű sérülés állítólag annyira komoly volt, hogy a 24 éves áldozat később elment kivizsgáltatni, ekkor derült ki, mi történt vele. A 45 éves sebésznőnek hétfőn volt az első meghallgatása az Orvosi Kamara előtt a 2008 szeptemberében történt műhiba miatt.

Műtőben és műtőn kívül

A Daily Mail információi szerint a doktornő hallgatásra utasította a nővéreket, mondván, majd azt fogja mondani a páciensnek, hogy allergiás reakciók miatt keletkezett a sérülés a mellén. Később Brunner háromszor vizsgálta meg a beteget, de minden alkalommal elhallgatta, hogy pontosan mi történt. A Mirror információi szerint a baleset után utasította is a nővereket, hogy alaposan takarják be a pácienst, amikor a műtőből átvitték a megfigyelőbe, hogy senki ne láthassa, hogy mit történt. Brunner arra is rábírta a személyzetet, ne mondjanak semmit a balesetről, és ne is tüntessék fel semmilyen adatlapon.

A vizsgálatot végző dr. Christiane Brunner 1990-ben végzett orvosi egyetemet Münchenben, és 1998 óta dolgozik magán plasztikai sebészként. A doktornő a meghallgatáson eleinte azt mondta, hogy a lángot az altatógázok lobbantották be. Később jutottak csak arra a nyomozás során, hogy az ő egyik elektronikai eszköze gyújtotta be a műtőasztalon fekvő beteg tamponját. A doktornőt a 2008 szeptember tizenegyedikén történt baleset miatt akár ki is zárhatja a kamara a tagjai közül, pedig korábban ki is tüntették, és több cikket és tanulmányt is írt elismert szaklapokban.

A 2011 március huszonegyedikei, keddi meghallgatáson azt mondta az ügyet vizsgáló Zameer Bhunnoo, hogy a nő megfélemlítette a személyzetet, hogy kövessék az utasításait. "Nem tudom, hogy dr. Brunner mit mondott, vagy hogyan mondta, de az világos, hogy a nővérek eltértek a megszokott szakmai protokolltól" – említette. A Daily Mail úgy tudja, hogy a beteg kórlapja se volt rendesen kitöltve, ahogy Brunnert ezt kérte is a személyzettől.

A sebésznő azt mondta a vizsgálat során, hogy ő értesítette a főnökeit a történtekről. Elismerte viszont, hogy utasította a személyzetet arra, hogy ne beszéljenek a tűzről a páciensnek, de azt állította, mindezt azért tette, hogy megvédje őt. "Elismeri, hogy nagyon megijedt, és az volt a legfontosabb, hogy megvédje a betegét" – írja az ügyvédje egy levélben.