A két különböző általános iskolákban dolgozó pedofil testvérpárt letartóztatták, miután 11.000 gyerekpornó képet találtak náluk. Christopher Davist 14 hónap börtönbüntetésre ítélték, öccsét 3 év közmunkára, mindkettejüket eltiltották a tanítástól. Saját tanítványaikat is fotózták.

A Davis testvérek fizikailag sosem bántalmazták diákjaikat, de előszeretettel fotózták őket, majd manipulálták a képeket: számítógépeiken több mint 10.000 perverz fotót találtak a rendőrök.

A fényképeken 9-10 éves lányok láthatók, Christopher Davis a tornatermi öltözőben és az órákon előszeretettel fotózta a tanulókat. Több képen olyan gyerekek vannak, akik szemmel láthatóan beleegyeztek a fotózásba, de Davis később a fényképeket átalakította. a pedofil tanár 20 évig dolgozott az általános iskolában, tavaly bukott le. Több tárgyalás után múlt pénteken 14 hónapnyi elzárásra ítélték, mert bevallotta, hogy ő készítette a képeket a gyerekekről.

Öccse, a 38 éves Timothy Davis egy másik általános iskolában tanított, őt is letartóztatta a rendőrség, miután bátyja vallomást tett. A testvérek anyjukkal egy házban éltek a West-Midlands-i Solihullban: a házkutatás során a rendőrség több számítógépet lefoglalt, minegyik tele volt gyerekpornóval. Timothy Davist a bizonyítékok alapján három év közmunkára ítélték.

Nem csak fotókat, hanem videókat is előszeretettel forgatott az idősebb Davis, Christopher: például az egyik iskolai kiránduláson videóra vette, majd lelassította, ahogy egyik lánytanítványa a strandon átöltözik. A férfi ügyvédje a legutóbbi tárgyaláson elmondta, védence tudja, hogy segítségre van szüksége, de enyhítő körülmény ügyében, hogy sosem bántott senkit. „Ez az ember hosszú évekig dolgozott ebben a környezetben. Beteges érdeklődését azonban puszta fantáziálással ki tudta elégíteni, fizikailag sosem bántott senkit” – mondta Davis ügyvédje, Michael Duck a Sunnak.

A szülőket már értesítették arról, hogy gyerekeik tanárai visszaéltek helyzetükkel: a bíró szerint érthető, hogy a családok nagyon rosszul fogadták, hogy pedofilok garázdálkodtak az iskolában. „Nagyon aggódnak, hogy az ő gyerekeik képét is szexuális célokra használhatta a két pedofil” – mondta a lapnak Richard Griffith-Jones bíró. A büntetéssel párhuzamosan a pedofil testvérpárt eltiltották a tanítástól.