Keményen megverték a váci börtönben előzetes letartóztatásban ülő T. Gábor dunakeszi tanárt, aki pedofília jellegű bűncselekmény gyanújával került a rács mögé. A bántalmazásban egyik kezét is eltörték, amit csak másnap fedezett fel az orvos. A tanár ügyvédje a Velvetnek azt mondta, hogy a férfi másnap az életéért rettegett.

"Séta ürügyén megbilicselték, úgy hogy a húsába vágott a bilincs, tehát komoly mély sebek keletkeztek a csuklóján, majd amikor kivitték sétálni, lelökték a lépcsőn a pedofil jellegű bűncselekménnyel gyanúsított T. Gábort, a dunakeszi általános iskolában dolgozó tanárt. A lezuhant embert megrúgdosták és megverték, majd visszakíséréskor még olyan kezelésnek vetették alá, ami kínzásnak minősül, miközben durva jelzőkkel illeték, és olyan kérdéseket tettek fel neki, amik nagyon megalázóak voltak" – mondta a Velvetnek ügyvédje Gerencsér Ferenc. Az elhangzott szidalmakat viszont annyira személyiségi jogokba vágnak, hogy nem kívánja megosztani őket a nyilvánossággal. Mindezen eljárás közben valamikor eltört a bal karjának singcsontja.

Szexuális játékok

T. Gábor április huszonkilencedikén, pénteken került a váci börtönbe, ugyanis a gyanú szerint szexuális játékokba vonta be a dunakeszin található Széchenyi István általános iskola diákjait. Ahogy korábban írtuk, a gyanú szerint a gyerekeknek meztelenre kellett vetkőzniük egymás előtt, és csókolózniuk is kellett egy tavalyi kiránduláson.

"Ez volt vasárnap délután. Lekísérték a kezelőbe, ahol az ápoló szintén megalázó jelzőkkel illette. Betadinnal ellátta azokat a sebeket, amiket a bilincs okozott, a törött kezével viszont nem csináltak semmit, sőt aláírattak vele egy papírt, hogy sérüléseit azért szerezte, mert még nem szokott hozzá a bilincs viseléséhez" – idézte fel dr. Gerencsér. Mint kiderült vasárnap délutántól hétfő délelőttig törött kézzel, ellátás nélkül maradt. "Hétfő délelőtt észlelte az orvos, hogy  törésgyanús eset van, és rögtön jelezte, hogy ki kell vinni megröntgenezni. Ekkor jutott a börtönparancsnok tudtára, hogy gond van az őrizetessel. Lement hozzá, és rendkívül korrekten és határozottan intézkedett" – mondta dr. Gerencsér Ferenc. "Rögtön gondoskodott róla, hogy a Honvéd kórházban ellátásban részesüljön az ügyfelem, és azonnal megtette a Budapesti Katonai Ügyészségen a szükséges lépéseket."

A Velvet úgy értesült, hogy a váci börtönparancsnok kifejezett utasítása az volt, hogy külön biztonsági őrizetben legyen T. Gábor, nehogy olyan helyzetbe kerüljön, hogy bánthassák. "Arra nem számított a parancsnok se, hogy pont két fegyőr csinálja majd" – nyilatkozta ügyvédje. "Nekem azt mondta a védencem hétfő délelőtt, hogy itt meg fogják ölni" – tette hozzá.

Ahogy dr. Gerencsér a Velvetnek elmondta, ügyfelével nem terveznek semmilyen lépést, mert a büntetésvégrehajtás felelősei mind Vácon, mind országos szinten olyan példamutatóan jártak el, hogy úgy érzik, nem lenne velük szemben becsületes, ha két fegyőrért őket tennék felelőssé. A fegyőrök viszont ellen polgárjogi kárt fognak érvényesíteni. A pedofiliával gyanúsított tanár a Fővárosi Büntetésvégrehajtási Intézet egyik épületébe került, ahol az ügyvédje tájékoztatása szerint semmi problémája nincs. "A budapesti katonai ügyészség múlt pénteken hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntettének a gyanúja miatt rendelt el nyomozást" – nyilatkozta Balogh Zoltán, a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője.